Taksim yine yanıyor!

Milliyet Gazetesi yazarı Mehveş Evin, bugünkü köşe yazısında dün Taksim'de şahit olduklarını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Taksim yine yanıyor!

Eylemde polisin ve göstericilerin arasında kaldığını ve yazısını sığındığı bir apartman binasında yazdığını belirten Mehveş Evin bulunduğu yerde kapının kapalı olmasına rağmen binanın içinin gazla dolduğunu ifade etti.



Mehveş Evin'ın yazısı şu şekilde;



..."Talimhane’de, sığındığım bir apartmandan yazıyorum. Yarım saat önce, gazeteci arkadaşlarımla bir şeyler atıştırıp telefonu, bilgisayarı şarj etmek için Gezi Parkı’ndan çıktık...

Talimhane’de göstericilerle polisin karşı karşıya geldiği yerde, arada kaldık. Yoğun bir gaz bulutu her yeri kapladı... Hepimizde maske ve deniz gözlüğü vardı; ama yoldan geçen pek çok sivil, turist ve çocuklar dahil olmak üzere etkilendi. Dışarıdan gelen ses ve gaz bombalarına karşılık göstericilerin attığı havai fişek sesleriyle burası savaş alanı gibi.



Saat 13’te Taksim Dayanışması, Gezi merdivenlerinde basın toplantısı yapacağını açıkladı. Herkes meydana toplandı, flamalar ve siyasi partiler dahil. AKM’nin önünde bir jonglör, polis panzerlerinin önünde gösteri yapıyordu.

Polisler bile fotoğraflarını çekiyordu.

Birdenbire ortalık karıştı, polis gaz ve ses bombaları atmaya başladı. Binlerce insanın olduğu meydandan nasıl kaçtığımızı bilmiyorum, birileri bize yardım etti de parka geri döndük.

Gezi’de, revirin önüne gittik. Yarım saat içinde onlarca yaralının sedyelerle taşındığını gözlerimle gördüm. Kafa travması olan onlarca insan olduğu söyleniyor. Plastik mermi kullanıldığı da söyleniyor.

Bu arada gördüklerimi ve çekebildiklerimi twitter’da yazdıkça, tanımadığım hesaplardan hakaret ve hedef göstermeler geliyordu. Ne diyeyim"



Evin, medyanın tutumunu da eleştirerek "Masa başında yanlı haber yapmacağım, gün boyu burada olacağım" dedi ve şu yazısını şu sözlerle noktaladı: "Gazetecilik derdi olan varsa, Taksim’de, Gazi’de, Kızılay’da, yani halkın sokağa çıktığı yerde olur. Ama bugün bir kez daha gördüm ki merkez medyada böyle bir derdi olan pek az! Evet, bir kısım medyanın bugünkü performansı unutulmayacak. Bir utanç sayfası olarak daha tarihe geçecek"



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin