Taksim saldırganının akrabası, medyaya sızdırılan IŞİD belgelerinde!

İngiliz Sky News televizyonu, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi ve Arapça yayın yapan Zaman Al Wasl'da yayımlanan belgelerde önemli detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Taksim saldırganının akrabası, medyaya sızdırılan IŞİD belgelerinde!

İki hafta önce bazı medya kuruluşlarına sızdırılan ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne ait olduğu iddia edilen belgelerde yaklaşık 22 bin militanla ilgili bilgiler bulunduğu bildirilmişti.



Henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmasa da uzmanların çoğu belgelerdeki bilgilerin en azından önemli bir bölümünün doğru olduğunu söylüyor.



Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière de, belgelerin doğru olduğunu düşünerek hareket ettiklerini açıklamıştı.



Peki 2013 ve 2014 yıllarında IŞİD'e katılanların başvuru formlarını içeren ve örgütün militan toplamak için bir insan kaynakları merkezi oluşturduğunu gösteren belgelerde Türkiye ve Türk vatandaşları ile ilgili ne gibi bilgiler var?



'Taksim saldırganının akrabası listede'



Belgeler, İngiliz Sky News televizyonu ile Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinin yanı sıra, Suriye'den verdiği haberler ile bilinen Arapça yayın yapan Zaman Al Wasl'da da yayımlandı.



BBC Türkçe'ye konuşan Zaman Al Wasl Genel Yayın Yönetmeni Fathi Bayoud, belgelerin 2013-2014 yıllarında 57 Türk vatandaşının Suriye'de IŞİD'e katıldığını gösterdiğini söylüyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin