Taksim Gezi Parkı'ndaki nöbete biber gazlı müdahale

BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de Gezi Parkı eylemine destek verdi ve yıkımı durdurmak için iş makinesinin önüne geçti.

Google Haberlere Abone ol
Taksim Gezi Parkı'ndaki nöbete biber gazlı müdahale

Taksim Gezi Parkı’nın yıkılıp Topçu Kışlası adıyla AVM’ye dönüştürülmesi projesi için dün gece geç saatlerde yıkım girişiminin ardından başlayan Gezi Parkı nöbetine 13.30 sularında polis müdahale etti.Projeye başından beri karşı çıkan Taksim Dayanışması Bileşenleri isimli grup, yıkımı fark edince Gezi Parkı'nda toplanarak eylem yaptıı.



Grup üyeleri, ağaçlara "Gezi Parkı için nöbetteyiz" yazılı pankart astı.



'Gezi Parkı için nöbetteyiz' yazılı pankart açan yaklaşık 30 kişilik grup, çadır kurarak beklemeye başladı. İş makineleri grubun karşı çıkması üzerine yıkımı durdurarak geri çekildi.



Gazlı müdahale



Gece saatlarinde Taksim Gezi Parkı'na gelerek çadır kuran eylemciler çalışmaları durdurmuştu. Gruba saat 13.30 sıralarında polis müdahale etti. Müdahale sırasında polis göstericileri önce kalkanlarıyla itti ardından biber gazı sıktı.



Gezi Parkı’na gelen grup arasında yer alan ünlü modacı Barbaros Şansal, parkın saldırı altında olduğunu belirterek, "Çatır çatır ağaçlar sökülüyor. Dozerler yılların izlerini silmeye çalışıyor. Kalan son yeşilimiz, bunu da vermemek için direneceğiz" dedi.



BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de nöbete destek verdi ve yıkımı durdurmak için iş makinesinin önüne geçti.



Öte yandan Taksim Gezi Parkı'nda dün akşam başlatılan nöbet eylemine, BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de destek verirken, parkın bir bölümünde yürütülen inşaat çalışmalarına ara verildi. Önder, ağaçlara, insanlar kadar böceklerin kuşların da ihtiyacı olduğunu belirterek, "Ben her gün burada olacağım. O kepçe nereye kepçe vuracaksa ben de orada duracağım." dedi. Eyleme katılanlara teşekkür eden Önder, tüm sivil toplum örgütlerini Taksim Gezi Parkı'nda başlatılan nöbete çağırdı. Koruma kurulu kararı raporunun kendilerine gösterilmesini isteyen Önder, 1 Mayıs'ta sahip çıkılan alandan bu parkın daha önemli olduğunu söyledi. Önder ayrıca yarın Karadenizli bir müzik grubunun park alanında konser vereceğini kaydetti.





Medyatava haberi böyle vermişti.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin