Taksim Dayanışması 'terör' suçlamasıyla hakim karşısında! 'Bu utanç davası belleğimizden silinmeyecek'

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Taksim Dayanışması üyelerinde bulunduğu 26 tutuksuz sanık bugün hakim karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Taksim Dayanışması 'terör' suçlamasıyla hakim karşısında! 'Bu utanç davası belleğimizden silinmeyecek'

İlk duruşma öncesi ise Taksim Dayanışması, DİSK, KESK, TTB ve TMMOB üyelerinden oluşan bir grup, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı C kapısı önündeki alanda ortak açıklama yaptı. CHP milletvekilleri Melda Onur ve Sezgin Tanrıkulu da eyleme destek verdi.



"BU UTANÇ DAVASI BU SKANDAL DAVA BELLEĞİMİZDEN HİÇ SİLİNMEYECEK"



Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ve İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu'nun da aralarında bulunduğu Taksim Dayanışma üyelerin de yargılandığını belirten Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, "Bazı olaylar vardır ki ülkelerin ve tarihin belleğinden silinmez. Gezi direnişi bunlardan birisidir. Aynı şekilde bu dava da bu ülkenin belleğinden silinmeyecek. Bu utanç davası bu skandal dava belleğimizden hiç silinmeyecek. Çünkü burada, özgürlük, barış ve demokrasi yargılanıyor. Çevresine sahip çıkmaya çalışan insanlar yargılanıyor" diye konuştu.



"SOMA'DAKİ KATİLLER BURADA YARGILANMALIDIR"



DİSK Genel Başkanı Kani Beko da “Gezi direnişindeki genç arkadaşlarıma DİSK adına teşekkür etmek istiyorum. 31 Mayıs'ta genç kardeşlerimiz Gezi'deki ağaçların kesilmesiyle başlayan Gezi direnişine yüreğini koydular. AKM'nin yıkılmaması için ayağa kalktılar. Taksim alanında yapılmak istenen Topçu Kışlası'na karşı çıkan arkadaşlar adalet ve özgürlük talebiyle Türkiye'yi ayağa kaldırdılar. Taksim kapılarını zorladık ve Taksim alanına çıktık. 10'un üzerinde arkadaşımızı kaybettik. Burada yanlış açılmış bir dava var. Soma'daki katiller burada yargılanmalıdır. Son beş ay içerisinde 810 işçi arkadaşımı öldüren insanlar burada yargılanmalıdır. Bugün burada yargının önüne çıkan demokrasi ve insan haklarıdır" ifadelerini kullandı. 



Açıklamanın ardından "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganı atan gruptakileri duruşmayı izlemek üzere adliyeye girdi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin