Taksi uygulaması Uber'de en çok unutulan eşyalar belli oldu. Telefon, cüzdan, anahtar...

Global teknoloji platformu Uber'in her sene yayınladığı Kayıp Eşya Endeksi'ne göre, Türkiye'deki taksilerde en çok unutulan eşyaların başında telefon geliyor. Sis makinası, peruk, elektrikli süpürge ve bağlama gibi özgün eşyalar da taksilerde unutulanlar arasında yer aldı. Eşyaları geri almak içinse form doldurmak gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Taksi uygulaması Uber'de en çok unutulan eşyalar belli oldu. Telefon, cüzdan, anahtar...

Uber, her sene yayınladığı Kayıp Eşya Endeksi'ni paylaştı. Buna göre, kıyafet, telefon, cüzdan ve anahtar bu sene de en çok unutulan eşyalar listesinin başında yerini alırken, taksilerde unutulan en sıra dışı eşyalar sis makinesi, peruk, elektrikli süpürge ve bağlama oldu.

Türkiye'de sarı, turkuaz, siyah ve geniş sarı taksiler ile hizmet veren Uber'in verilerine göre sene boyunca Türkiye'de toplam 4 bin 535 eşya taksilerde unutuldu. Telefon, cüzdan, anahtar, çanta ve kulaklık en çok unutulan eşyalar olarak sıralamada yerlerini aldı.

 En çok cumartesi günleri eşya unutuldu

Türkiye'de taksilerde en çok cumartesi günleri eşya unutuldu. Yıl boyunca saat 16.00 ile 17.00 arası en fazla eşya unutulan saat iken, 28 Ağustos 2022 ise en fazla eşya unutulan gün oldu. Pazartesi günleri en çok kulaklık ve cüzdan, cumartesi günleri ise en çok telefon ve gözlük taksilerde unutuldu. Peruk ve matkap gibi eşyalar da taksilerde unutulan ilginç eşyalar arasında yerini aldı.

Dünya'daki rakamlara göre Fransa, Katar ve İspanya en çok eşya unutulan ilk 3 ülke olarak yer alıyor. En çok eşya unutulan günler ise cumartesi ve pazar olarak göze çarpıyor.

Form doldurarak kayıp eşyalarınızı alabilirsiniz

Uber Türkiye, İsrail ve Malta CEO'su Neyran Bahadırlı, “Kullanıcılar Uber ile çalışan taksilerde unuttukları eşyaları ile ilgili Uber'e 7 gün 24 saat ulaşma şansına sahipler. Uber uygulaması üzerinden kayıp eşyanız hakkında Uber Taksi sürücü ortağı ile veya doğrudan Uber ile iletişime geçebilirsiniz. Hatta cep telefonunuzu bir araçta unuttuysanız ve hesabınızda oturum açamıyorsanız, internet sitesi üzerinden form doldurarak da kayıp eşya bildiriminde bulunabilirsiniz" dedi.

Kaynak: DHA
Etiketler uber eşya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin