Takipsizlik kararı verilmişti! Hürriyet için verilen karara itiraz!

Hürriyet için verilen takipsizlik kararına itiraz edildi.

Google Haberlere Abone ol
Takipsizlik kararı verilmişti! Hürriyet için verilen karara itiraz!

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde 17 Mayıs'ta yer alan 'Dünya şokta, yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı'na idam' haberiyle ilgili gazete ve web sitesi yöneticileri hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz edildi.



Avukat Rahmi Kurt, manşet ile ilgili Hürriyet gazetesi ve web sitesinin yetkilileri, Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Sorumlu Müdür İzzet Doğan hakkında 'halkı ırk, din, dil ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmek', 'halkı Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı eyleme teşvik etmek', 'suçu ve suçluyu övmek', 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından suç duyurusunda bulundu.



Soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Mustafa Gökay, 'soruşturmaya konu haberin güncel, görünür gerçekliğe uygun olduğu ve haberin basın ile haber verme hürriyeti kapsamında kaldığını, Cumhurbaşkanı'nın beyanatının haber yapıldığını, atılı suçların işlendiğine dair kesin, inandırıcı, şüpheden uzak ve kamu davası açmaya yeterli delil bulunmadığını' ifade ederek, takipsizlik kararı verdi.



Avukat Rahmi Kurt, bu karara itiraz dilekçesini, Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğine sunulmak üzere Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'na verdi.



Dilekçede, savcılığın takipsizlik gerekçesinde, şikayet dilekçesinde ve kamuoyunda bu soruşturma ile ilgili sorgulanan hiçbir hususun yanıt bulmadığı, somut olayla ilgisi olmayan gerekçelerin dayandırıldığı belirtildi.



Dilekçede; 'Haber ile ilgili yüzlerce belki de binlerce haber yapılmış ve köşe yazısı yazılmıştır. Aynı yayın grubunun gerek soruşturmaya konu haber öncesi gerekse de sonrası yayın politikasına bakılması bile aslında soruşturmaya konu haberin ne amaçla yapıldığını gözler önüne sermektedir. Şüphelilerin tamamının ifadesi bile alınmadan takipsizlik kararı verilip, kamu davası açılmaması hukuka aykırıdır' denildi.



İtiraz dilekçesini Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği inceleyecek. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin