TAHRAN VE İSTANBUL FİLMLERİ YARIŞTI! AMERİKAN SEYİRCİSİ 'İSTANBUL' DEDİ

Amerika'da sinema salonları Türkiye ve İran'dan gelen iki filmin gişe yarışına sahne oldu.

Google Haberlere Abone ol
TAHRAN VE İSTANBUL FİLMLERİ YARIŞTI! AMERİKAN SEYİRCİSİ 'İSTANBUL' DEDİ

Amerika'da sinema salonları Ekim ayından itibaren Hollywood'un gişede iddialı ve büyük bütçeli filmleriyle bir yarış alanına dönüştü. Aksiyon-macera türünde Liam Neeson'un halen Türkiye'de de gösterimde olan "Taken 2-İstanbul" ile ona rakip olarak eşzamanlı gösterime verilen ve konusu tamamen Tahran'da geçen "Argo" arasındaki rekabette gişe başarısı sayesinde "Taken 2-İstanbul" büyük fark yarattı.


"Taken 2-İstanbul", Amerika'da ilk iki haftasını tamamlamak üzereyken 87 milyon dolarlık gişe hasılatıyla hem liste birincisi oldu, hem de masraflarını karşılaması garantisiyle yapımcıların yüzünü şimdiden güldürdü. Bu filme rakip olarak gösterime giren ve İran'da 1979 yılında yaşanan Amerikan Büyükelçiliği baskınından sağ kurtulmaya çalışanları anlatan "Argo," gişede 20 milyon doların biraz üzerine çıkan hasılatıyla aradaki farkı kapatamadı.


Amerikan seyircisi, konusu Tahran'da geçen, üstelik gerçek olaylara dayanan film yerine, İstanbul'da geçen filmi tercih etmesine karşılık, "Taken 2-İstanbul" Türkiye'de beklenen ilgiyi görmedi ve özellikle İstanbul'un kötü gösterildiği eleştirisiyle karşılaştı. Bunun üzerine filmin dağıtımından sorumlu şirket yetkilileri "bu bir kurmaca, belgesel film değil" şeklinde açıklama yapmak durumunda kaldı.


Haldun Armağan / ANKA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin