Tahliye krizinde yeni gelişme! O hakimlere gözaltı kararı!

Hakim Metin Özçelik ve Mustafa Başer "örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol
Tahliye krizinde yeni gelişme! O hakimlere gözaltı kararı!

Aralarında Hidayet Karaca ve bazı polislerin de bulunduğu 75 kişi hakkında tahliye kararı veren 2 hakim hakkında gözaltı kararı çıktı.  İki hakim dosya üzerinden tutuklanma talebiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Başsavcılığın, bu gelişme üzerine iki hakim hakkında gözaltı kararı verdiği belirtildi. Metin Özçelik Bakırköy Adliyesi'ne gelirken Mustafa Başer'in ise arandığı öğrenildi.

 



MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ



Selam-Tevhid örgütü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da şüphelileri arasında bulunduğu 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması ve Tahşiye örgütü soruşturması kapsamında tutuklu 63 kişinin avukatlarınca yapılan reddi hakim talebini kabul ettikten 3 gün sonra açığa alınan İstanbul 29.  Asliye Ceza Mahkemesi eski hakimi Metin Özçelik ve tahliye kararı veren İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer HSYK müfettişlerine ifade vermişti. İki hakimin dosyası üzerinde inceleme yapan müfettişler tutuklanmalarını talep etti. Hâkimler Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na davet edildi ancak kendileri adliyeye gelmeden Başsavcılık iki hakimin tutuklanmaları istemli dosya Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. 



BASIN ODASINDA VEDA KRİZİ



SELAM-Tevhid örgütü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da şüphelileri arasında bulunduğu 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması ve Tahşiye örgütü soruşturması kapsamında tutuklu 63 kişinin avukatlarınca yapılan reddi hakim talebini kabul ettikten 3 gün sonra açığa alınan İstanbul 29’uncu Asliye Ceza Mahkemesi eski hakimi Metin Özçelik’in İstanbul Adalet Sarayı’ndaki basın odasına veda ziyareti yapması adliyede krize neden oldu. Hâkim Özçelik gazetecilerle vedalaştığı esnada İstanbul Adalet Sarayı’nda idari işler ve güvenlikten sorumlu Başsavcıvekili Hacı Hasan Bölükbaşı, polis ve özel güvenlik eşliğinde basın odasına gelerek, “Boşaltın burayı, burada basın açıklaması yapılıyormuş” dedi. Basın mensuplarının basın açıklaması yapılmıyor, sohbet ediyoruz” demesi üzerine ise Başsavcıvekili Bölükbaşı ve beraberindekiler odadan ayrıldı. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin