Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için 3 gazeteden 32 soru!

Sur ilçesinde yaşananlar hakkında yanıt bekleyen soruları üç gazete sıraladı.

Google Haberlere Abone ol
Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için 3 gazeteden 32 soru!

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare'nin çatışmalarda gördüğü zarar üzerine yapılan basın açıklaması sırasında öldürülmesi ardında cevaplanması gereken birçok soru bıraktı.



Meslek hayatı boyunca faili meçhul cinayetlerin aydınlanması için hukuki mücadele veren Tahir Elçi’nin cinayetinin de faili meçhuller arasına gireceği şüphesi öldürüldüğü andan itibaren dile getiriliyor.



Sur ilçesinde yaşananlar hakkında yanıt bekleyen soruları üç gazete sıraladı. Cumhuriyet, Hürriyet ve Zaman toplamda 32 soru sıraladı.



Ortak merak Tahir Elçi’nin ölümüne neden olan kurşun çekirdeğinin bulunup bulunmadığı, bölgede bir süredir çatışma yaşandığının bilinmesine rağmen basın açıklamasında neden yetersiz güvenlik olduğu ve Tahir Elçi’ye isabet eden kurşunun onun bulunduğu yöne ateş eden polislerin silahından çıkıp çıkmadığıydı.



İşte, üç gazetenin 32 sorusu:



Cumhuriyet gazetesi



1- Polislerce takip edilen araç neden Tahir Elçi’nin basın açıklaması yaptığı yerin yakınlarında durduruldu?



2- Olay yerinde onlarca polis bulunmasına karşın Elçi neden korunamadı?



3- YDG-H’li olduğu belirtilen iki silahlı kişiden öndekinin gazetecilerin yanına gelmeden sağ elindeki silahı sol eline alarak kabzasından tuttuğuna ve ikinci kişinin gazetecilerin önünde silahı yere fırlattığına ve polislerin Elçi’nin de bulunduğu yöne doğru ateş ettiğine ilişkin görüntülere göre Elçi polisin silahından çıkan kurşunla mı vuruldu?



4- Elçi, 3. bir noktadan gelen kurşunla vurulmuş olabilir mi?



5- Elçi’nin faili meçhul cinayetlerdeki gibi ensesinden tek kurşunla vurulması bir mesaj mı? HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ’a yönelik suikast ihbar ve iddialarının gündeme geldiği ve “ suikastler yaşanacak” tartışmalarının yapıldığı bir dönemde Tahir Elçi’nin öldürülmesi tesadüf mü?



6- Olay yerindeki gazetecilerin görüntüleri, güvenlik kamerası görüntüleri ve deliler toplandı mı? Mobese kameraları çalışıyor muydu?



7- İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre eylem yapılacağı istihbaratı alındığına göre basın açıklamasına neden izin verildi? Polislerin bilgisi yok muydu?



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin