Tahıl, ayçiçek yağı, demir ve kömür gemileri Ukrayna'da mahsur kaldı! Bakan Karaismailoğlu'ndan dikkat çeken açıklama: Ukrayna'da 22 gemimiz bekliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Türkiye'ye ait 22 nakliye gemisinin Ukrayna sahillerinde mahsur kaldığını açıkladı. Gemilerde bulunan personelin büyük bir kısmının tahliye edildiğini belirten Karaismailoğlu, gemilerin tahıl, ayçiçek yağı, demir ve kömür yüklü olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Tahıl, ayçiçek yağı, demir ve kömür gemileri Ukrayna'da mahsur kaldı! Bakan Karaismailoğlu'ndan dikkat çeken açıklama:  Ukrayna'da 22 gemimiz bekliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ukrayna kıyılarında 22 Türk gemisinin mahsur durumda olduğunu söyledi.

Karaismailoğlu, ''Ukrayna'nın Karadeniz'deki sahillerinde bekleyen 22 tane gemimiz var. Bunlardan çoğu Türk sahipli, ama Türk bayraklı olanlar da var içerisinde. Tabii o gemileri oradan almamız gerekiyor'' diye konuştu.

Tahıl, ayçiçek yağı, demir ve kömür gemileri Ukrayna'da mahsur kaldı! Bakan Karaismailoğlu'ndan dikkat çeken açıklama:  Ukrayna'da 22 gemimiz bekliyor

Gemilerin kurtarılması için her iki tarafla da görüşmelerin sürdüğünü belirten Karaismailoğlu, hem gemilerde hem de limanlarda büyük miktarda yük bulunduğunu vurguladı.

 Bakan Karailsmailoğlu şöyle devam etti:

''Yani tahıldan tutun, ayçiçek yağından tutun demire kadar kömüre yaklaşık gemide 50 ürün vardı. Orada ayrıca geminin dışında limanda bekleyen Ukrayna tarafında özellikle ihracat için bekleyen oldukça yükler var.''

UKRAYNA'DAN YARALILARIN TAHLİYESİ

Gemilerde bulunan 200 mürrettebatın büyük bir bölümünün tahliye edildiğini de vurgulayan Karaismailoğlu,, savaş bölgesindeki yaralıların tahliyesi için de çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, ''Milli Savunma Bakanlığımız oldukça uğraşıyor. Biz de onlara bir gemi tedarikinde bulunduk. Gemiyi yaklaşık 10 gündür hazır bekletiyoruz. Ama orada da bir mutabakat sağlanamadı iki ülke arasında. Onunla ilgili de ciddi bir çalışma var'' dedi.

KARADENİZ'DE TEHLİKE SAÇAN MAYINLAR

Gazetecilerle bir araya gelen Karaismailoğlu'na Karadeniz'de yaşanan mayın problemi de hatırlatıldı.

 

Mayınlarla ilgili her iki taraftan da farklı açıklamalar geldiğini belirten Karaismailoğlu, mayınların bu kadar kısa bir sürede İstanbul'a kadar ulaşmasının garip olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin