Tacizci yönetmene coronavirüs bulaştı

Cinsel saldırı ve taciz suçları nedeniyle 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ünlü yönetmen Harvey Weinstein'a yapılan Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Tacizci yönetmene coronavirüs bulaştı

Korona virüsü, ABD'de cezaevlerine sıçradı. New York’ta 23 yıl hapis cezasına çarptırılan film yapımcısı Harvey Weinstein'a virüs bulaştı. Ülkenin öbür ucundaki Kaliforniya'da da en az bir mahkumun test sonucu pozitif çıktı.

Cinsel saldırı ve cinsel taciz suçlamalarından 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Amerikalı ünlü film yapımcısı Harvey Weinstein’a cezaevinde korona virüsü bulaştı. New York Eyalet Hapishane Memurları Başkanı Michael Powers, Weinstein’in karantinaya alındığını ifade etti.

Powers, Weinstein’a ve iki mahkuma daha yapılan Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığını söyledi. Birkaç hapishane çalışanın da karantinaya alındığı belirtildi.

KALİFORNİYA’DA DA EN AZ BİR MAHKUMA BULAŞTI

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Amerikalı yetkililer, ülkenin batı yakasındaki Kaliforniya’da da cezaevlerinde korona virüsünün görüldüğünü açıkladı. Buna göre, en az bir mahkum ile iki cezaevi çalışanına yapılan testler pozitif çıktı.

HARVEY WEINSTEIN KİMDİR?

68 yaşındaki Weinstein New York’ta yargılandığı cinsel saldırı davasında suçlu bulunmuştu. Weinstrin, mart ayı başında 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Weinstein’in kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu açıklayan pek çok kadın, #MeToo (Sen de Anlat) hareketinin yayılmasına önayak olmuştu.

NEW YORK POLİS TEŞKİLATINA DA SIÇRADI

New York Polis Departmanı (NYPD) Komiseri Dermot Shea, kentte 98 emniyet çalışanında Covid-19’a rastlandığını duyurdu. 70’inin üniformalı polis, 28’ise sivil çalışan olduğunu kaydeden Shea, üç kişinin şu anda hastanede yattığını aktardı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin