Tablet satışları patladı!

Tablet ürünleri, karne döneminde ve yaz tatilinde hediye olarak ailelerin favorisi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Tablet satışları patladı!

Yaz döneminde satışların yavaşlaması beklentisine karşın karne hediyesi olarak aileler tabletlere yönelince satışlar %45 artış gösterdi. Öğrencilere yönelik uygun fiyatlı tabletleriyle Ezcool, ailelerin tablet konusundaki favorilerinden biri oldu.



Teknoloji sektöründe faaliyet gösteren Ezcool, karne döneminde de ailelerin tablet konusundaki tercihi oldu. 149 TL’lik fiyatıyla dikkat çeken Smart Touch 710’u karne döneminde öğrenciler için piyasaya süren Ezcool, bu sayede birçok ailenin karne hediyesi tercihi oldu. Karne döneminde genel tablet satışları da %45 artış gösterdi.



Yeni teknolojilerle büyüyen yeni neslin hediye tercihi de artık bisiklet gibi hediyelerden teknolojik ürünlere kayıyor. Birçok öğrenci, başarılı geçen bir dönemin ardından iyi notlarla dolu karnenin karşılığı olarak ailelerinden tablet istiyor.



Tablet satışları bu sayede yaz döneminde ciddi bir artış gösterdi. Çoğunlukla durgun geçen yaz döneminde, okulların kapanmasından bu yana tablet satışları %45 oranında artış yakaladı. Bu artışta en büyük etken elbette karne hediyesi olarak tercih edilmesi.



Tablet pazarı büyümeye devam ediyor



Karne dönemindeki %45’lik artış ile birlikte, Türkiye’de tablet pazarına ilişkin hedefler de büyüyor. Bu yıl %60’lık bir büyüme kaydetmesi beklenen Türkiye tablet pazarı, IDC’nin tahminlerine göre 1 milyon 400 bin satış adedine ulaşması öngörülüyor. Daha önceleri 2017 yılında gerçekleşmesi beklenen tablet – dizüstü eşitliği ise artık daha erken bekleniyor. Tahminler, 2016 yılında satılacak toplam tablet sayısının, dizüstüleri geride bırakacağı yönünde.



Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ezcool Türkiye Genel Direktörü Garip Erzen, teknolojinin artık hayatımızın değişmez bir parçası olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi;



"Yeni nesil teknolojiyle iç içe büyüyor. Onlar için artık internetin, mobil cihazların olmadığı bir dünya düşünülemez. Bu sebeple karne hediyesi olarak tabletler ve akıllı telefonlar istiyorlar. Bunu bu yıl karne döneminde yaşadığımız %45’lik artışta da net biçimde görmemiz mümkün. Bütçe dostu tabletler, hem aileler hem de çocuklar için ideal oluyor. Fakat her zaman söylediğimiz gibi, tablet konusunda servis konusuna dikkat etmek gerekiyor. Sadece ucuz diye markasız tabletler almak çok akılcı bir durum değil zira bozulduğu zaman ortada kalıyorsunuz. Biz Ezcool olarak her ürünümüze 2 yıl garanti ve 3 iş günü içerisinde çözüm imkanı sunuyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin