Tabip Odası Fatih Portakal’ı doğruladı!

Mersin Tabip Odası Yönetimi, Mersin Şehir Hastanesi’ne ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Tabip Odası Fatih Portakal’ı doğruladı!

Mersin Tabip Odası Yönetimi, FOX Ana Haber sunucusu Fatih Portakal hakkında soruşturma açılmasına neden olan Mersin Şehir Hastanesi’ne ilişkin basın açıklaması düzenledi.



Tabip Odası haberde gündeme getirilen aksaklıkların doğru olduğunu, kendilerinin bu sıkıntılara daha önce dikkat çektiğini kaydetti.



Haberde önemli bir soruna dikkat çekilğini kaydeden Genel Sekreter Dr. Cemil Galioğlu Halk Sağlığı Komisyonu’nun 22 Kasım- 10 Ocak tarihleri arasında 578 kişi ile yaptığı çalışmayı hatırlattı.



Tabip Odası’nın gerek anket sonuçlarından gerekse 1 yıldır yaptığı gözlemlerden yola çıkarak hükümete, Sağlık Bakanlığı’na, Sağlık Müdürlüğü’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne önerilerde bulunduğunu kaydeden Galioğlu, bu önerilerin hiçbirinin dikkate alınmadığını kaydetti.



CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı da, vali Ali İhsan Su’yun Tabip Odası’na aylardır randevu vermediğini belirterek duruma tepki gösterdi.





Ne olmuştu?



Fatih Portakal’ın ana haber spikerliğini üstlendiği FOX TV geçen günlerde Şehir Hastanesi’nde yaşanan sıkıntılara ilişkin yaptığı haberde hastaların, hastaneyle ilgili önemli problemleri olduğunu dile getirmiş durumu bina içinde yaptığı röportajlarla belgelemişti.



Ancak hastane yönetimi röportaj yapılan Kemal Alp Köker isimli vatandaşın kayıtların bir bölümünde koltuk değneklerini elinden bıraktığını ve gerçek bir hasta olmadığını savunmuştu.



Haberle ilgili jet hızıyla Fatih Portakal hakkında ‘Devlet organlarını aşağılama’, ‘Hakaret’ ve ‘İftira’ suçları gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.



Soruşturmaya tepki gösteren Portakal ise yaptığı açıklamada “Türkiye’de gazetecilik unutulduğu için biz bunu yaptığımız için onursuzca davranıyorlar. Biz haber yapıyoruz, haberimizin arkasındayız. Toplumsal haberleri yapmakla mükellefiz” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin