Suudi Arabistan'dan TCMB'ye 5 milyar dolar geliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan doğrulama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları doğruladı. Suudi Arabistan'dan Merkez Bankası'na 5 milyar dolar geliyor. Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı Sözcüsü, "Suudi Arabistan TCMB'ye 5 milyar dolar mevduat yatırmak için müzakerelerin son aşamasında" açıklaması yapmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'dan TCMB'ye 5 milyar dolar geliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan doğrulama geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na (TCMB) Suudi Arabistan mevduatı yolda.

Bloomberg'in haberine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde 5 milyar dolarlık mevduat hesabı açması konusunda nihai aşamaya gelindiğini doğruladı.

Daha önce Reuters, Suudi tarafının 5 milyar dolarlık mevduat için görüşmelerin son aşamada olduğunu belirtmişti.

Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı Sözcüsü de "Suudi Arabistan TCMB'ye 5 milyar dolar mevduat yatırmak için müzakerelerin son aşamasında" açıklaması yapmıştı.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bali’deki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüşmüştü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer almıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin