Sürücüler kriz geçirecek! Benzin ve motorin 50 TL. Akaryakıtta ÖTV şoku yaşanabilir: 8-9 lira zam gelmesi bekleniyor, motorin ve benzin litre fiyatı 50 lirayı bulabilir

Yüksek enflasyon ve doların önlenemez yükselişi sonrası akaryakıt fiyatları neredeyse 40 liraya dayandı. Gazeteci ve ekonomist Turhan Bozkurt, sürücüler ve araç sahiplerinin yüreğini ağzına getiren bir açıklama yaptı. Ekonomist Bozkurt'a göre akaryakıt fiyatları 50 lirayı bulabilir.

Google Haberlere Abone ol
Sürücüler kriz geçirecek! Benzin ve motorin 50 TL. Akaryakıtta ÖTV şoku yaşanabilir: 8-9 lira zam gelmesi bekleniyor, motorin ve benzin litre fiyatı 50 lirayı bulabilir

Türkiye'de son yıllarda yaşanan yüksek enflasyonla birlikte alım gücünün dibe vurması ve doların önlenemez yükselişi sonrasında her gün yeni bir zam haberiyle güne başlamaya alıştık.

Ancak bu kez sürücülerin ve araç sahiplerinin yüreklerini ağzına getiren bir açıklama geldi. Gazeteci ve ekonomist Turhan Bozkurt Twitter hesabında akaryakıta gelecek olan dev zam iddiasında bulundu.

Özel tüketim vergileri ile birlikte akaryakıt fiyatlarında da artış kaçınılmaz diyen Bozkurt, devletin yapacağı ÖTV artışı nedeniyle motorin ve benzin fiyatlarının 50 lirayı bulabileceğini iddia etti. 

Litre başına 8-9 lira zam gelebileceği uyarısında bulunan Ekonomist Bozkurt, Akaryakıta Özel Tüketim Vergisi artışı olacağını açıkladı. İşte Bozkurt'un yaptığı o paylaşım: "Hükûmet akaryakıtta maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarını litre başına 8-9 TL daha artıracak. Pompa fiyatı da aynı tutarda artacak."

 

BENZİN VE MOTORİN BUGÜN NE KADAR?

Söz konusu paylaşımdan sonra vatandaşlar hangi rakamlarla karşılaşabileceğini hesaplamak için güncel akaryakıt fiyatlarına baktı.

Şu anlık akaryakıt fiyatları ise şöyle:

İstanbul benzin fiyatı: 34.50 TL
İstanbul motorin litre fiyatı: 37.50 TL
İstanbul LPG litre fiyatı: 18.15 TL

Ankara'da benzin litre fiyatı: 35.15 TL
Ankara'da motorin litre fiyatı: 38.31 TL
Ankara'da LPG litre fiyatı: 18.22 TL

İzmir'de benzin litre fiyatı: 35.25   TL
İzmir'de motorin litre fiyatı: 38.80 TL
İzmir'de LPG litre fiyatı: 18.27 TL

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin