'Sürpriz bir ülke dizilerimizi alıyor!'

Sina Koloğlu, Milliyet'teki köşesinde açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
'Sürpriz bir ülke dizilerimizi alıyor!'

Birçok ülkeye satılan Türk dizilerine ilgi devam ediyor. Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, yeni bir ülkenin Türk dizilerini almaya başladığını açıkladı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Sürpriz bir ülke dizilerimizi alıyor!



Bir Kuzey ülkesi; İsveç... Bizim ‘telenovela’lara hayli uzak izleyici kitlesi var. Orta Doğu ve Güney Amerika seyircisi ‘sabun köpüğü’ işlerden hoşlanıyor. Eh, şimdi eğriye eğri, doğruya doğru, bu işi en kaliteli yapan ülkeyiz. (Brezilya ve Meksika’dan daha iyiyiz anlamında!)



Sektörün değerleri, yani yönetmen, oyuncu, teknik eleman, senarist, müzik vs. ile artık kurumsal bir hal aldı ve ‘isteyene’ çok iyi işler hazırlanıyor. Evet, İsveç bir sürpriz yaptı, ‘Cesur ve Güzel’ dizisini satın aldı. Hem de İsveç ulusal kanalı SVT... Belki de bu anlamda ilk ülke İsveç. Yani Türk dizilerinin girdiği en zor ülkelerden biri... Kabul görülen projelerin ortak bir özelliği var; bizde yeterince anlaşılamamış olmaları... Peki hangileri? ‘Son’ ve ‘20 Dakika’...



800 saat Türk dizisi



Bu arada Türk dizilerine en büyük ilginin, İspanya’dan geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Örneğin, sektörün önemli pazarlama şirketlerinden Eccho Rights, bir yılda 800 saatlik Türk dizisi satmış.  

Bu önemli bir sayı...



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin