Surp Pırgiç Ermeni Kilisesinde acı gün! Tarihi Ermeni Kilisesinde çıkan yangında hayatını kaybeden Jozefin Ekmekçioğlu ve Fehim Atsup için tören

İstanbul Karaköy'de bulunan Tarihi Surp Pırgiç Katolik Ermeni Kilisesi'nin lojmanında gece yarısı çıkan yangında hayatını kaybeden Jozefin Ekmekçioğlu ve Fehim Atsup için ayin düzenlendi. Ekmekçioğlu son yolculuğuna uğurlandı. Atsup'un cenazesi de Mardin'e gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Surp Pırgiç Ermeni Kilisesinde acı gün! Tarihi Ermeni Kilisesinde çıkan yangında hayatını kaybeden Jozefin Ekmekçioğlu ve Fehim Atsup için tören

Karaköy'deki Surp Pırgiç Katolik Ermeni Kilisesi'nin lojmanında çıkan yangında hayatını kaybeden 78 yaşındaki Jozefin Ekmekçioğlu, son yolculuğuna uğurlandı. Ekmekçioğlu, Taksim Surp Ohan Voskiperan Ermeni Katolik Kilisesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Şişli Ermeni Katolik Mezarlığı’nda defnedildi.

Kemeraltı Caddesi'ndeki Surp Pırgiç Katolik Ermeni Kilisesi'nin 3 katlı lojmanında geçtiğimiz pazartesi akşamı çıkan yangında hayatını kaybeden Jozefin Ekmekçioğlu için Taksim Surp Ohan Voskiperan Ermeni Katolik Kilisesi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Ekmekçioğlu’nun yakınları ve kilise cemaati üyelerinin yanı sıra Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katıldı.

Türkiye Katolik Ermenileri Ruhani Önderi Başpiskopos Levon Zekiyan’ın yönettiği törende Başrahipler Vartan Kazanciyan ve Apraham Fıratyan da hazır bulundu. Toplu olarak okunan ilahilerin ardından Jozefin Ekmekçioğlu için dua edildi.

Başpiskopos Zekiyan ayin sonrası konuşma yaparak yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. Tören sonrası, Jozefin Ekmekçioğlu’nun naaşı cenaze aracına konularak Şişli Ermeni Katolik Mezarlığı’na götürüldü. Ekmekçioğlu, burada toprağa verildi.

FEHİM ATSUP'UN CENAZESİ MARDİN'E GÖNDERİLDİ

Yangında hayatını kaybeden 75 yaşındaki Fehim Atsup için de Surp Kevork Ermeni Kilisesi'nde tören düzenlendi. Atsup'un cenazesi defnedilmek üzere Mardin'e gönderildi.  

Surp Pırgiç Ermeni Kilisesinde acı gün! Tarihi Ermeni Kilisesinde çıkan yangında hayatını kaybeden Jozefin Ekmekçioğlu ve Fehim Atsup için tören - Resim : 2

Pırgiç Katolik Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Daniel Atsup'un amcası olan Fehim Atsup için Kocamustafapaşa'da bulunan Surp Kevork Klisesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Taziyeleri Fehim Atsup'un oğlu Can Atsup ve yakınları kabul etti. Fehim Atsup’un yakınları tabutun başında gözyaşlarına boğuldu. Törenin ardından Fehim Atsup’un cenazesi defnedilmek üzere Mardin’e gönderildi.

Kaynak: DHA
Etiketler istanbul karaköy ayin
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin