Suriye'nin kuzeyine yeni hava harekatı. Uçaklar 23.00'da havalandı. Tel Rıfat, Cizire ve Derik bombalandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. PKK/YPG'ye ağır darbe

Milli Savunma Bakanlığı PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirmek için 23.00'da başlatılan operasyonlarda Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde bulunan terörist hedeflerinin imha edildiğini açıkladı. Açıklamada 30 hedefin vurulduğu belirtildi. Sabah 09.00'da yapılan açıklamada ise 26 teröristin daha etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'nin kuzeyine yeni hava harekatı. Uçaklar 23.00'da havalandı. Tel Rıfat, Cizire ve Derik bombalandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. PKK/YPG'ye ağır darbe

Milli Savunma Bakanlığı gece saatlerinde başlatılan operasyonlarla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İlk açıklama 23.00 sıralarında başlayan hava operasyonları duyurusuydu. Bu açıklama sonrası bilgilendirmeler dakika dakika haberimizde.

SAAT 09.00

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Dabık Üs Bölgesine terör örgütü PKK/YPG saldırısının ardından verilen karşılıkta 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.  Bakanlıktan yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekat bölgesindeki Dabık Üs Bölgesine dün gece teröristler tarafından saldırı düzenlendiği belirtildi. Teröristlerin saldırısına Mehmetçiğin "güçlü bir şekilde karşılık verdiği" bildirilen açıklamada, "Bölgedeki terörist hedeflere yönelik gerçekleştirilen misilleme atışlarında 26 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi" ifadesi kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Suriye Kuzeyi’nden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Suriye Kuzeyi’ndeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 5 Ekim 2023 saat 23.00’da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtlarıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir.

İcra edilen harekâtlarda azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Bu harekât sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Milli Savunma Bakanlığı açıklamayı, "Güçlüyüz, Kararlıyız, Muktediriz!" diyerek sosyal medya hesabından paylaştı.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin