"Suriye'nin bir hack ordusu var"

Siber güvenlik uzmanı Halil Öztürkci haclenme konusunda açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
"Suriye'nin bir hack ordusu var"

Siber güvenlik uzmanı Halil Öztürkci, TRT Radyo1’de Bilal Eren’in hazırlayıp sunduğu "Dijital Hayat" programına katıldı ve hackerlık konusu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.



"Suriye'nin bir hack ordusu olduğunu ve devletlerin kabul etmeme sebebi hukuki yaptırım uygulanması olduğunu söyleyen Öztürkci "Siber ordu uzun zamandır dünya devletlerinin gündeminde. Devletler adına çalışan karanlık siber ordular var, bir takım istihbarat örgütleriyle çalışırlar" dedi.



MüzikBir Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirci, Universal Music Taxim Edition Genel Müdürü Mine Aksoy ve Sanatçı/Müzisyen Dolunay Obruk da Bilal Eren’in hazırlayıp sunduğu ve Cıne 5'te yayınlanan 'Dijital Hayat' programına katıldı ve internet ile müzik ilişkisine dair açıklamalarda bulundu.



Mustafa Demirci yaptığı açıklamada "YouTube gelirleri Türkiye'de hala çok düşük. Dünyada müzik sektörü teknolojik gelişmeleri takip ederek yol alırken Türkiye piyasası bekleme aşamasında" dedi.



Mine Aksoy da korsan satışlara dikkat çekerek "Gelişmiş ülkelerde 10 yıllık süreçte cd satışlarında %40 düşüş yaşandı. Korsanın olduğu bir ülkede GSM operatörleriyle online müzik satmak bir başarıdır’’ açıklamasında bulundu.



Müzisyen Dolunay Obruk ise "İçinde bulunduğumuz dönem albümlerin küçük küçük parçalara bölünüp dağıldığı bir dönem. Son albümümü dijital platformda da CD formatıyla da yayınladım" şeklinde konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin