Suriyeliler ile ilgili ekranlarda son üç yılda ortalama ne kadar haber yapıldı

Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından Türkiye'ye akın eden yıllardır ülkemizde yaşayan Suriyeliler, hayatın her alanın olduğu gibi, ekranlarda da bolca yer alıyorlar. Ünlü müzisyen ve televizyon yazarı Sina Koloğlu, çarpıcı bir araştırmayı kişisel sosyal medya hesabından paylaşarak, son üç yılda Suriyeliler ile ilgili ortalama haber sayısını, takipçileriyle paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeliler ile ilgili ekranlarda son üç yılda ortalama ne kadar haber yapıldı

İşte, Sina Koloğlu'nun kişisel sosyal medya hesabından paylaşığı yazısı:

EKRANDA HER GÜN SURİYELİ HABERİ VAR

Gündelik yaşamın içinde ekrana yansıyan Suriyeliler ile ilgili haberlerin durumu nedir? Merak ettim, Medya Takip Merkezi'ne sordum. Oradan ilginç veriler geldi. Üç yıllık (2020-2022) bir döküm yapıldı. Mesela 2020 yılında, şubat ayı 5645 haber yer almış görsel basında. Üç yılın rekor sayısı. 2021'de mart ayı en çok haber yapılan ay; 2430 haber.

BAZI YIL VERİLERİ

2020 yılı ortalaması 1800 haber. 2021 en düşük şubat ayı o da 1091 haber. 2022 ocak ayında 1435 haber, şubat'ta 1206 haber ve mart ayında 1613 haber yer alıyor. Bu arada altını çizeyim, bunun içinde muhtemel, ülkedeki diğer göçmenlerin de haberleri mevcut. Bu durumu bir uzmana sordum; Kocaeli Üniversitesi İletişim Fak. Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mert Gürer'e...

HER GÜN MUTLAKA SURİYELİ HABERİ İZLİYORUZ

Gürer, araştırmanın verilerini inceledikten sonra; 'Ortalama ayda 1500 haber yapılıyor gördüğümüz. Dağıttığınızda kanallara ayda 50 haber yapıyor denebilir ekranda. Bunu ulusal kanal haber bültenlerine dağıttınızda yayın kuruluş başına ortalama 2 haber düşüyor. Yani her gün 1 ya da 2 #Suriyeli haberi izliyoruz demektir' dedi. SIRADAN HABER OLUYOR Gürer; 'Her gün bir şekilde olumlu veya olumsuz Suriyeli haber izlemek bir süre sonra izleyici için sıradan bir konuma gelecektir' diyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin