Suriyeli muhalifler için 'savaş muhabirliği' kursu

El Cezire Televizyonu, Suriyeli muhalifler için 'savaş muhabirliği' kursu başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Suriyeli muhalifler için 'savaş muhabirliği' kursu

Suriye’de yaşanan insanlık dramını tüm dünyaya daha profesyonel bir şekilde duyurmak ve bölgeden daha objektif haberler alabilmek amacıyla Katar merkezli El Cezire Televizyonu, Bülbülzade Vakfı'nın öncülüğünde savaş muhabirliği kursu başlattı. Bülbülzade Vakfı Soysal Tesisleri'nde verilmeye başlanan kurs bir hafta sürecek ve 25 kursiyere temel gazetecilik ve televizyonculuk eğitimi verilecek. Sivil hayatta; öğretmen, mühendis, avukat olan Suriyeliler, Suriye’deki savaşın başlaması ile gönüllü olarak savaş muhabiri oluyor.



Öte yandan, kursiyerler kursun birinci aşamasını dört ay önce görmüştü. Savaş muhabirliği kursunun ikinci aşamasında programın eğitim kısmını El Cezire Televizyonu'ndan Ahmet Daduş organize ediyor. Aralarında; AFP, TV5, NBC televizyonunda çalışan uzman gazeteciler tarafından verilen eğitimde başarılı olanlar, Suriye’de gönüllü olarak savaş muhabirliği yapacak.



Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından da ziyaret edilen kursiyerler, Bülbülzade Vakfı yardım merkezinde Suriyeli ailelere yönelik yapılacak yardım çalışmasına da katılacak.



Programa Bülbülzade Vakfı adına, İstanbul Şehir Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencisi Zehra Aldemir de katılıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin