Suriye'de depremde en az 810 ölü, 1284 yaralı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4'lük deprem Suriye'yi de vurdu. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde Suriye'nin çeşitli bölgelerinde en az 810 kişi yaşamını yitirdi, 1284 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de depremde en az 810 ölü, 1284 yaralı

Suriye Sağlık Bakanlığı, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından Latakya, Tartus, Hama ve Halep’in etkilendiği, yer yer yıkıntıların olduğunu duyurdu. Bakanlık, can kaybını 810 olarak açıklarken 1284 kişinin de yaralandığını belirtti.

Suriye Sağlık Bakanlığı’nın resmi Telegram adresinden yapılan açıklamada, “Depremin ilk anlarından itibaren Sağlık Bakanlığı acil yönetim heyeti toplanarak değerlendirme ve müdahaleye başladı. Sağlık Bakanlığı tüm valiliklerdeki kamu ve özel sağlık kuruluşlarını seferber etmiş olup, sağlık konvoyları valiliklerde yönetilerek etkilenen bölgelere gönderilmektedir” denildi.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde de onlarca bina yıkıldı veya hasar gördü. Arama kurtarma ekipleri, enkaz altındaki ailelere ulaşmaya çalışıyor.

Sahadaki gazetecilerin Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), yerel sağlık kuruluşları ve yerel kaynaklardan derlediği bilgiye göre, Suriye'nin kuzeyinde farklı yerleşim yerlerinde ilk belirlemelere göre en az 58 sivil hayatını kaybetti, yüzlerce sivil yaralandı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin