Suriye'de bir gazeteci daha öldürüldü

Al Arabiya muhabiri Muhammed Said, Halep'te uğradığı bir suikast sonucu öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'de bir gazeteci daha öldürüldü

Arap televizyon kanalı Al Arabiya muhabiri Muhammed Said Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te uğradığı bir suikast sonucu öldürüldü. Suriye’de öldürülen gazetecilerin sayısı 39’a yükseldi.



Televizyon kanalı web sitesinden bildirildiğine göre, gazeteci Hreytan köyünde susturuculu silahla ateş edilerek öldürüldü.



Halep nüfusuna kayıtlı Muhammed Said, farklı basın ve yayın organlarında çalışıyordu. Gazetecinin kentteki olayları video görüntüleri ve haberlerle aktardığı belirtiliyor.



Bu yılın Nisan ayında Kuveyt'te yaşayan Suriyeli bir "işadamı", Suriye'de çalışan el-Arabiya ve El-Cezire muhabirlerini yakalayanlara 140 bin dolar ödül vereceğini söylemişti



Kuveyt'te yaşayan Fehim Sakr isimli Suriyeli "işadamı" Nisan ayında Suriye devlet televizyonuna telefonla bağlanarak, El-Arabiya ve El-Cezire televizyon kanallarının Suriye'de çalışan muhabirlerinden yakalayarak devlete teslim eden Suriyelilere 140 bin dolar ödül vermeyi vaat etmişti.



Suudi Arabistan merkezli El-Arabiya ve Katar'dan yayın yapan El-Cezire, Suriye rejimi aleyhine yayınlarıyla biliniyor.



Gazetecileri Koruma Komitesi’ne göre, Suriye’de iç savaşın başlamasının ardından bu ülke gazetecilik mesleği için en tehlikeli ülkelerden biri haline geldi.



Gazetecilere hem silahlı gruplar hem de rejim güçlerinin saldırılarına uğruyor. Suriye'de 2012 yılından bu yana 39 gazeteci öldürülürken, 21 gazeteci de kaçırıldı. ETHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin