Suriye Savunma bakanı Orgeneral Ali Mahmud Abbas öldürüldü mü? Humus'ta katıldığı tören drone saldırısına maruz kaldı: 80 ölü

Suriye'nin Humus bölgesindeki Harp Okulu mezuniyet törenine yapılan drone saldırısı, 80 kişinin hayatını kaybettiği bir katliama neden oldu. Saldırı sırasında Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas'ın öldüğü iddiası ortaya atıldı. Ancak, bu iddia resmi kaynaklar tarafından yalanlandı ve yönetime yakın kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye Savunma bakanı Orgeneral Ali Mahmud Abbas öldürüldü mü?  Humus'ta katıldığı tören drone saldırısına maruz kaldı: 80 ölü

Beşşar Esed yönetiminin haber ajansı SANA'ya göre, Savunma Bakanlığına dayandırılan haberde, patlayıcı mühimmat yüklü dron ile düzenlenen "terör saldırısında" onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, "Saldırıda, çok sayıda sivil ve askeri personel öldü. Ayrıca onlarca davetli aile ve çok sayıda katılımcı öğrenci de yaralandı." ifadesi kullanıldı.

Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, saldırıda ilk belirlemelere göre 80 kişi öldü, yaklaşık 240 kişi yaralandı. 

Saldırı sonrası Suriye'de üç gün süreyle resmi yas ilan edildi. 

"SURİYELİ BAKAN ÖLDÜ" İDDİASI

Humus'taki törende bulunan Suriye Savunma bakanı Orgeneral Ali Mahmud Abbas'ın da saldırıda hayatını kaybettiği iddia edildi. Ancak Şam yönetimine yakın kaynaklar Orgeneral Abbas'ın saldırıdan dakikalar önce tören alanından ayrıldığını belirtiyor.

İngiltere merkezli Suriye insan Hakları gözlemevi ise saldırıda aralarında sivillerin de olduğu en az 60 kişinin öldüğünü, onlarcasının yaralandığını aktardı.

Suriye Savunma bakanı Orgeneral Ali Mahmud Abbas öldürüldü mü?  Humus'ta katıldığı tören drone saldırısına maruz kaldı: 80 ölü - Resim : 2

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin