Suriye kara delik! 30 gazeteci kayıp!

Suriye'de görev yapan 30 gazeteciden haber alınamıyor.

Google Haberlere Abone ol
Suriye kara delik! 30 gazeteci kayıp!

Suriye, gazeteciler için can pazarı haline geldi. Ülkedeki sivil savaşı haber yapmak için çalışan 30 gazetecinin kayıp olduğu bildirildi. Ancak bu resmi sayı. Fidye için çeteler ya da aşırı radikal gruplar tarafından kaçırılan gazetecilerin gayri resmi sayısı bilinmiyor.



İsrailli yayın organı Haaretz'in haberine göre, birçok medya grubu gazetecileri kaçıranlarla yapılan pazarlıkların sekteye uğramaması için kayıpları bildirmiyor.



New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) raporuna göre halen en az 30 gazeteci grupların elinde rehin olarak tutuluyor, sivil savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ise 52 gazeteci öldürüldü. 2013 yılı içinde kaçırıldıktan sonra kurtarılan gazetecilerin sayısına gelince: 24.



Halen rehin tutulan yabancı gazetecilerden yalnızca 10'u aileleri ve çalıştıkları medya kuruluşları tarafından anons edildi. İsmi açıklananlar arasında 4 Fransız, 2 Amerikalı, bir İspanyol, bir Moritanyalı, bir Ürdünlü, bir de Lübnanlı gazeteci var. Bir kısmı yabancı bir kısmı da Suriyeli olan diğer rehine gazetecilerin isimleri güvenlik nedeniyle açıklanmıyor.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin