Suriye hava sahasında ABD ve Rusya kaşı karşıya geldi. Rus jetleri, ABD SİHA'larına taciz ve engelleme yaptı

ABD, Rusya ve İran arasındaki gerilim arttı. Suriye hava sahasında Rus jetlerinin Amerikan insansız hava araçlarına tacizde bulunduğu açıklandı. Öte yandan İran, Umman Körfezi'nde iki tankeri ele geçirmeye çalıştı. Ancak Amerikan savaş gemisinin müdahalesiyle olay engellendi.

Google Haberlere Abone ol
Suriye hava sahasında ABD ve Rusya kaşı karşıya geldi. Rus jetleri, ABD SİHA'larına taciz ve engelleme yaptı

Rus jetleri Amerikan SİHA'larını taciz etti, Suriye semalarındaki tehlikeli yakınlaşma kameralara yansıdı.

ABD Hava Kuvvetleri, Rus jetlerinin DAEŞ karşıtı operasyon düzenleyen 3 Amerikan drone’una taciz ve engelleme yaptığını duyurdu.

Pentagon'un paylaştığı kayıtlarda,, SU-35 tipi Rus jetlerinin MQ-9 Reaper SİHA'larına tehlikeli biçimde yaklaştığı görüldü.

Amerikalı yetkililer, Rus pilotların kasıtlı olarak drone’ların önünü kestiğini,  jetin "art yakıcısını" ateşleyerek SİHA'lara zarar vermeye çalıştığını aktardı.

Bir başka görüntüde ise Rus uçaklarının Amerikan drone'larının uçuş güzergahına bıraktığı paraşütlü aydınlatma fişekleri görülüyor.

Amerikan tarafı, Rus pilotlarının kasıtlı olarak uçuş güvenliğini tehlikeye attığını ve profesyonellik dışı davranışlarda bulunduğunu savundu. Mart ayında, Amerikan insansız hava aracı, çok yakın geçen bir Rus uçağının temasıyla hasar görmüş ve Karadeniz'e düşmüştü.

PENTAGON: İRAN İKİ TANKERİ ALIKOYMAYA ÇALIŞTI

Umman körfezi ise ABD ve İran arasında gerilime sahne oldu. Amerikan donanması, Tahran yönetiminin uluslararası sularda seyreden iki tankeri alıkoymaya çalıştığını duyurdu

Amerikan gemilerinin müdahalesiyle teşebbüsün engellendiği ancak bu esnada İran savaş gemisinden sivil tankere ateş açıldığı belirtildi. İran gemisinin,, marşal adaları ve bahama bandıralı iki tankeri alıkoymak istediği, Amerikan Destroyerinin müdahelesiyle bölgeden uzaklaştığı vurgulandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin