Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş farklı galibiyetle başladı! Kara Kartal Nkoudou, Atiba ve Larin'le güldü

Beşiktaş - Çaykur Rizespor dakika dakika özeti HTSPOR'da! Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş, yeni sezondaki ilk maçında Çaykur Rizespor'u 3-0 mağlup etti. Nkoudou, Atiba ve Larin'in golleriyle 3 puana uzanan Beşiktaş, uzun bir aranın ardından seyircisi önünde çıktığı ilk maçtan galibiyetle ayrılarak geçen sezon bıraktığı yerden devam etti.

Google Haberlere Abone ol
Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş farklı galibiyetle başladı! Kara Kartal Nkoudou, Atiba ve Larin'le güldü

Süper Lig'in son şampiyonu Beşiktaş yeni sezona da galibiyetle başladı! İlk haftada seyircisi önünde Çaykur Rizespor'u konuk eden Kara Kartal maça da hızlı başladı. 9. dakikada gelişen atakta topla ceza sahasında buluşan Kevin Nkoudou sert vuruşla skoru 1-0'a getirdi. Yeni sezonun ilk golünü atarken yeni transfer Kenan Karaman da ilk maçında asistle tanıştı. Mücadelenin ilk 45 dakikasında başka gol olmadı.

Beşiktaş ikinci yarıya da hızlı başladı. Sağ kanatta bindiren Valentin Rosier topla sıfıra inerken pasını da altıpasa çevirdi. Topla buluşan Atiba önce düzelterek bir vuruş yaptı ve farkı 2'ye çıkardı.

90+3. dakikada gelişen atakta Larin maçın sonucunu söyledi: 3-0.

Puanını 3'e yükselten Beşiktaş 21 Ağustos'ta Gaziantep FK'ya konuk olacak. Haftayı puansız kapatan Çaykur Rizespor ise 21 Ağustos'ta Fatih Karagümrük'ü ağırlayacak.

KARTAL 526 GÜN SONRA TARAFTARIYLA BULUŞTU

Vodafone Park’ın kapasitesinin yüzde 50’si dolarken, siyah-beyazlı takım tam 526 gün sonra taraftarıyla bir araya geldi. Dünyayı vuran salgında Türkiye’deki ilk vaka 11 Mart 2020 tarihinde görülürken, Beşiktaş da bu tarihten tam 5 gün önce taraftarıyla bir araya gelmiş ve Ankaragücü karşısında 2-1 kazanmıştı. 6 Mart 2020’de oynanan bu maçın ardından tribünler taraftarlara kapatılırken, alınan önlemlerle birlikte yeni sezon öncesinde stadyum kapasitelerinin yüzde 50’si kadar seyircinin maçlara gelmesi kararlaştırıldı ve Beşiktaş da 526 gün sonra taraftarına kavuştu.

İLK GOL NKOUDOU'DAN

Sezonun ilk golünü ise Beşiktaş'ın Fransız yıldızı Kevin Nkoudou kaydetti. Mücadelenin 9. dakikasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Kenan Karaman'ın pasında şık bir hareketle Selim Ay'dan sıyrılan ve bekletmeden sert bir vuruşla topu filelere gönderen Kevin Nkoudou, sezonun ilk golüne imza atan isim oldu. Golde asisti yapan siyah-beyazlıların yeni transferi Kenan Karaman da sezonun ilk asistine imza atan futbolcusu oldu.

ATİBA SEZONU GOLLE AÇTI!

Beşiktaş'ın 38 yaşındaki kaptanı Atiba Hutchinson sezona golle başladı. Geçtiğimiz sezon 4 gol atıp 11 de asist yaparak kariyerinde gole en fazla katkı verdiği sezona yaşayan ve şampiyonlukta büyük payı bulunan Kanadalı futbolcu, yeni sezona da bıraktığı yerden başladı.

Çaykur Rizespor karşılaşmasının 52. dakikasında Rosier'in zor pozisyonda yaptığı ortada ceza sahası içinde topu kontrol eden Atiba, düzelterek vuruşunu yaptı ve farkı 2'ye çıkaran isim oldu. Beşiktaş'taki 9. sezonunu geçiren ve bugüne kadar siyah-beyazlı formayla 293 maça çıkıp 23 gol ve 34 asist yapan Atiba Hutchinson, 294. maçında 24. golüne imza attı.

SERGEN YALÇIN TRİBÜNLERİ SELAMLADI

Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, karşılaşma öncesinde taraftarları selamladı.

Yalçın'ın sahaya çıkmasıyla tribünlerden tezahüratlar eşliğinde sevgi gösterileri yapılırken, deneyimli teknik adam da siyah-beyazlı taraftarları alkışladı.

SELDE HAYATINI KAYBEDENLER UNUTULMADI

Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı öncesi, Karadeniz'de yaşanan sellerde hayatını kaybedenler unutulmadı.

Son günlerde yaşanan yoğun yağış nedeniyle bazı şehirlerde yaşanan can kayıpları sebebiyle maç öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

Öte yandan siyah-beyazlı taraftarlar, Beşiktaş'ın onursal başkanı Süleyman Seba için vefatının 7. yıl dönümü nedeniyle tezahüratlar yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin