Süper Lig’de şampiyon Beşiktaş!

Nefes kesen yarış sona erdi! Süper Lig'de şampiyonluğa Beşiktaş ulaştı! Averajın şampiyonu belirlediği ligin son haftasında Göztepe'yi 2-1 yenen Beşiktaş 16. kez zafere ulaştı. Siyah-beyazlılar, Galatasaray'ın da kazandığı haftada 1 averaj farkla şampiyon oldu.

Google Haberlere Abone ol
Süper Lig’de şampiyon Beşiktaş!

Süper Lig’de 2020-2021 sezonunun şampiyonu Beşiktaş oldu! Son haftaya kalan büyük heyecanda siyah-beyazlılar, İzmir’de Göztepe’yi 2-1 mağlup ederek ligde 16. şampiyonluğunu ilan etti.

 

Siyah-beyazlılar ilk yarısı 1-1 biten mücadelede ikinci yarıda bulduğu galibiyet golüyle 3 puanı ve şampiyonluğu kaptı. Aynı puandaki Galatasaray da kazanmasına rağmen Beşiktaş 1 gollük averajla önde olduğu için sezonu zirvede kapattı.

Beşiktaş şampiyonluk maçında Göztepe’yi 10. dakikada Vida ve 69. dakikada penaltıdan Ghezzal’ın attığı golle 2-1 mağlup etti. Göztepe’nin tek golü ise 24. dakikada Alpaslan’dan geldi.

Beşiktaş gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek. Siyah-beyazlıların direkt gruplara kalması için Manchester City’nin Şampiyonlar Ligi’ni kazanması ya da Chelsea’nin Premier Lig’de ilk 4’te yer alması gerekiyor.

SERGEN YALÇIN BEŞİKTAŞ TARİHİNE GEÇTİ

Siyah-beyazlıların teknik direktörü Sergen Yalçın, Beşiktaş’ta hem futbolcu hem teknik direktör olarak şampiyon olan ilk isim olmayı başardı.

Beşiktaş altyapısından yetişip şampiyonluklar yaşayan Sergen Yalçın, siyah-beyazlı formayla 1991-1992, 1994-1995 ve 2002-2003 sezonlarından sonra teknik direktör olarak da şampiyonluk yaşayarak adını bir kez daha tarihe yazdırdı.

Etiketler şampiyon beşiktaş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin