Süper Lig yayın ihalesini almaya en yakın firma hangisi

Süper Lig takımlarını en büyük gelir kaynağı olan yayın hakları ile ilgili yapılacak yayın ihalesini sayılı günler kala, kişisel Twitter hesabından edindiği planları paylaşan Sina Koloğlu, ihalede eli güçlü olan firmaları yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Süper Lig yayın ihalesini almaya en yakın firma hangisi

Sina Koloğlu, kişisel Twitter hesabından yaptığı Süper Lig yayın ihalesiylele ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

FUTBOL İHALESİNİ KİM ALIR?

TFF, yaptığı açıklamada yeni yayın ihalesine 14 firmanın, toplam 15 teklif sunduğunu duyurdu. Dananın kuyruğu 18 Şubat'ta kopuyor. Yeni yayın ihalesini kim alır? Merak ettim bu piyasayı bilen, kokusunu iyi alan kaynağıma sordum.

Bu kadar çok firmanın katılmasını, 'Yurt dışındaki firmalara şartname bedeli istemediler. Bu nedenle, bir sürü firma ihaleye girmiş göründü. Onlar paketin büyük tarafına girmezler. Belki bahis tarafına girerler' dedi.

ÜÇ FİRMA OLUR

'Türkiye'den en fazla üç tane firma girer; beIN SPORTS, S Sports belki TRT. Acun Ilıcalı girmez' yorumunda bulundu.

beIN SPOTS'UN LEHİNE

Kaynağım; 'Önemli olan birinci paket (8'i derbi, toplam 210 maç yayını). Bu paketi alan aslında diğer paketleri de almış olur' diyor. 'Bu parayı da sadece Katarlılar verebilir. Bu nedenle federasyon, büyük paketi alan, diğer paketlerde önceliklidir diye bir madde koydu. Haklı federasyon, katarlıları ürkütmek istemiyor' dedi.

S Sports ve girerse TRT'nin de bazı maçları, alabileceğini söyledi kaynağım.

BİRDEN FAZLA KUTUYA HAZIR OLUN

Kaynağım dünyada artık böyle olduğunu söylüyor. 'Düşük ihtimal de olsa yeni yayın döneminde böyle bir durum bizde de olabilir' dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin