Sunucunun dilenci testi zabıtaya takıldı

Yerel kanalın sunucusu dilencilerin ne kadar kazandığını tespti etmek isteyince...

Google Haberlere Abone ol
Sunucunun dilenci testi zabıtaya takıldı

Erzurum’da yerel kanal sunucusu bir dilencinin bir saatte ne kadar kazandığını test ederken zabıtaya yakalanınca zor anlar yaşadı.



Erzurum'da yerel bir televizyon kanalında komedi programları yapan sunucu Bilal Tavlak, şehirdeki dilenci sayısının artışına dikkat çekmek ve bir dilencinin bir saat içerisinde ne kadar para kazandığını merak edince, dilenci kılığına girdi. Erzurum'un en işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi'nde bir yere oturup, yüzünü de yöresel şalla kapatarak, dilenmeye başladı. Ancak zabıta ekipleri önce anonsla uyarıda bulundu. Zabıtanın geldiğini fark etmeyen sunucu dilenmeye devam etti. Yüzü kapalı olduğu için sunucuyu kadın zanneden zabıta ekipleri, "Kalk buradan kadın dilenmek yasak" diyerek uyarıda bulundu. Dilenci kılığındaki sunucu yerinden kalmayınca üzerindeki örtüyü aralayan zabıta, kadın kılığında bir erkek olduğunu gördü. Zabıta gerçekten dilenci sandıkları sunucuyu karakola götürerek hakkında işlem yapmak istedi. Uzak noktalara kurulan kameralarla izlenen sunucu "Ben program çekiyorum" dedi. Ancak zabıtalar inanmayarak, karakola götürmeye çalıştı.



Zabıta ekiplerini sunucu olduğuna inandıramayan Tavlak, arkadaşlarının ortaya çıkmasıyla sunucu olduğuna inandırabildi. Tavlak, "Her hafta çeşitli skeç ve röportajlar ile vatandaşları bilinçlendirmek için uğraşıyorum. Bu hafta şehri adeta istila eden dilencileri ele almak için ilginç bir yol seçtim. Amacım bir dilencinin bir saat içerisinde ne kadar kazandığını tespit etmek ve bu konuda uyarılarda bulunmaktı. Hedefim 1 saat dilenmekti ancak ben sadece 25 dakika dilendim ve 23 lira toplandı. Az kalsın gerçek bir dilenci muamelesi görüp hakkımda işlem yapılacaktı. Kameralar sayesinde kurtuldum" dedi. İHA


Etiketler dilenci zabıta
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin