Sunucu, Gezi Parkı pankartı açanlara canlı yayında ateş püskürdü

Beyaz TV spikeri Tahir Sarıkaya, diploma töreninde "Hipokrat'ın askerleriyiz" diye pankart açan tıp mezunlarına sinirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Sunucu, Gezi Parkı pankartı açanlara canlı yayında ateş püskürdü

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri diploma törenlerinde önce Hipokrat yemini etti, ardından da "Hipokrat'ın askerleriyiz. Diren Gezi" şeklinde pankart açtılar. 



'Uyan Türkiyem' programının sunucusu Sarıkaya, diploma törenlerinde "Hipokrat'ın askerleriyiz" diye pankart açan tıp mezunlarına sinirlenerek, "Ben sizin doktorluğunuzu tanımıyorum" dedi.



Sarıkaya daha da ileri giderek, "Bu insanlar doktor adayları. Yarın bir gün bizleri tedavi edecekler. Hipokrat yemini sizce böyle mi olmalı?" diyen Sarıkaya, "Ben bu insanların eylem yapmalarına karşı değilim. Bu insanların Gezi'ye destek vermelerine de karşı değilim. Ama ben bu doktor adaylarının böyle Hipokrat yeminine karşıyım" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: 



"Hiç kimse kimsenin askeri değil. Bizler hepimiz bu ülkede yaşayan bir bireyiz. Kimsenin askeri olamayız. Yazıklar olsun ben bu görüntüleri utanarak veriyorum. Size T.C.'nde hekimilik yemini böyle mi öğretildi? Eğer siz bizileri tedavi edecekseniz istemiyorum. Herkesin bir ideolojisi vardır. Ama sen diploma töreninde olayı bu pankartla gösterirsen, kusura bakmayın ben de sizin doktorluğunuzu tanımıyorum."



İşte sunucunun tepkisini gösterdiği o anlar:






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin