Sundance Film Festivali'nin jüri üyeleri belli oldu

Bağımsız filmlerin kalesi olarak görülen festivalin jüri üyeleri açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Sundance Film Festivali'nin jüri üyeleri belli oldu

Yönetmen Tolga Karaçelik'in, yeni filmi 'Sarmaşık' ile yarışacağı, bağımsız filmlerin 'kalesi' olarak bilinen Sundance Film Festivali 2015'in jüri üyeleri açıklandı.



1981 yılında Hollywood'un yıldız aktörlerinden Robert Redford tarafından kurulan ve Sundance Enstitü bünyesinde gerçekleştirilen Sundance Film Festivali 2015'in 'En İyi Uluslararası Film' kategorisinde yarışacak filmler; dünyanın bir numaralı film sitesi IMDB'nin kurucusu Col Needham, Fransalı yönetmen Mia Hanson-Love ve Yeni Zelandalı yazar, yönetmen, aktör Taika Waititi tarafından değerlendirilecek. Dünyanın en önemli beş festivali arasında yer alan, 22 Ocak – 1 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek festival için bütün gözler şimdiden Utah'a çevrildi.



Tolga Karaçelik'in, 4500'ü uzun metraj olan toplam 12.000 film başvurusu arasından ilk 12'ye seçilerek bugüne kadar festivale kabul edilen ikinci Türk filmi olan 'Sarmaşık'ı bir armatörün iflas edip ortadan kaybolmasının ardından, deniz hukuku gereği gemide kalmak zorunda olan ve hiçbir yere gidemeyen beş gemici ile bir kaptanın arasındaki hiyerarşik mücadeleyi anlatıyor. Görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki'nin, montajını Evren Luş'un yaptığı, müzikleri Ahmet Kenan Bilgiç imzası taşıyan filmde; Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hakan Karsak, Osman Alkaş, Özgür Emre Yıldırım, Seyithan Özdemir de performanslarıyla göz dolduruyor.



Tolga Karaçelik ile Bilge Elif Turhan tarafından, Insignia Yapım, Kala Film ve CinCromatix Kg ortak yapımcılığında hayata geçirilen 'Sarmaşık', 22 Ocak – 1 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek dünyanın en önemli beş festivalinden biri olan Sundance Film Festivali için Amerika yolcusu.



Ünlü aktör Robert Redford tarafından 1981 yılında kurulan, Sundance Enstitü'sünce her yıl ABD'nin Utah eyaletinde gerçekleştirilen Sundance Film Festivali, bağımsız sinemanın 'kalesi' olarak anılıyor ve dünyanın en iyi beş film festivali arasında gösteriliyor. İlk olarak Birleşik Devletler Film Festivali (United States Film Festival) adı altında 1978 yılında kurulan ve Redford'un, 1985 yılında Sundance Enstitü bünyesine dahil ettiği festival, 1991 yılında da resmen isim değişikliği ile Sundance Film Festivali olarak anılmaya başladı. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin