Sultanahmet'te tarihi bina çöktü: İstanbul'da şiddetli sağanak ve fırtınanın etkisi sürüyor

İstanbul'da önceki gece başlayan fırtına ve beraberinde gelen şiddetli sağanak yağış kenti olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sultanahmet'te bulunan tarihi bir binada kısmi çökme meydana geldi. Eyüpsultan'da da toprak kayması meydana gelirken bir evin duvarı yıkıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sultanahmet'te tarihi bina çöktü: İstanbul'da şiddetli sağanak ve fırtınanın etkisi sürüyor

İstanbul'da önceki gece başlayan ve dün sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak yağış kent genelinde hasar vermeye devam ediyor. Sultanahmette tarihi bir bina çökerken, Eyüpsultan'daki toprak kaymasında bir bina hasar aldı.

İşte İstanbul'un çeşitli semtlerinde yaşanan olaylar:

İstanbul'da gece saatlerinde de süren sağanak, bazı binaların bodrum katlarında su baskınlarına yol açtı. Pendik Orhangazi Mahallesi Aytaşı Sokak'ta bulunan 3 katlı binanın bodrum katını su bastı. Evdeki eşyalar kullanılamaz hale geldi. 

Eyüpsultan Dolapdere Mahallesi Gamze Sokağı'nda meydana gelen toprak kayması sırasında bir evin duvarı yıkıldı. Toprak, evin banyo ve mutfak kısmını yıkarak içeriye doldu.

Sultanahmet'te bulunan Binbindirek Mahallesi Peykhane Sokağı'ndaki tarihi bir binada kısmi çökme meydana geldi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri binanın etrafında önlem aldı.

Esenyurt Devlet Hastanesi mevkisi Doğal Gaz Durağı'nın bulunduğu cadde, suyla doldu. Araçların yolda ilerlemekte zorlandığı görüldü.

Mehterçeşme Mahallesi'ndeki bahçeleri yağmur suyu bastı, Evren Oto Sanayi Sitesi yakınındaki su birikintisi sürücülere zor anlar yaşadı.

Kıraç Dereyolu'nda suyla kaplanan yolda araç kullanımını zorlaştırırken Avcılar Fabrikalar Yolu'nda bazı araçlar mahsur kaldı.

Ümraniye Kavaklıdere Caddesi'ndeki rögarlardan taşan su nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorlanırken Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki bazı dükkanları su bastı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin