'Sultana' dün akşam ilk kez görücüye çıktı!

Taşra Kabare, 2019 yılına iddialı prodüksiyonu Sultana ile giriş yaptı...

Google Haberlere Abone ol
'Sultana' dün akşam ilk kez görücüye çıktı!

Türk Tiyatrosunda kısa sürede özellikle ''Kabare'' alanında hatırı sayılır bir yer elde edinen Taşra Kabare, 21 Aralık 2018 Cuma akşamı saat 21.30'da yeni oyunları Sultana’yı sanatseverlerle buluşturdu.



Erdi Işık'ın yazdığı, Cemal Toktaş'ın yönetmenliğini üstlendiği oyunda, başarılı ve ödüllü oyuncu Nergis Öztürk ile Özlem Alpözü rol alıyor. Müziklerini Şevki Çepa ve Vehbi Can Uyaroğlu'nun, yönetmen yardımcılığını Yiğit Aytugar'ın, kostüm ve sahne tasarımını Hilal Polat'ın,ışık tasarımını Necati Kurtulmuş’un yaptığı oyunun adından fazlasıyla söz ettirecek dans koreografisi ise Köksal Ünal imzası taşıyor.



Birbirinden farklı iki kadının hayata tutunma çabası



Sultana, birbirinden farklı iki kadının, İstanbul'un en gözde mekanlarından birinde hayata tutunmaya çalışmalarını ve bu mücadelelerinde, toplumda kadının yerini farklı bir gözle sorgulayan, gerçekle masalı iç içe barından bir oyun. 



Zaman içerisinde, kadınlar kendi hikayelerini anlattıkça, seyirci bir yandan onların çaresizliğine tanık olurken, diğer yandan da kadınların oyun boyunca ortaya çıkan hayat öykülerine ve kendi aralarındaki ilişkilerinin nasıl güçlendiğine tanık oluyor...



Ünlüler Prömiyerde buluştu



21 Aralık Cuma akşamı Taşra Kabare'de yapılan Sultana prömiyerine sanat dünyasından pek çok ünlü isim katıldı. Meltem Cumbul, Algı Eke, Zeynep Özyağcılar, Canan Ergüder, Damla Sönmez,Ushan Çakır,Melike Güner,Gökçe Eyüboğlu, Deniz Özerman, Kaan Urgancıoğlu katılan konuklar arasındaydı. Sultana Kabaresinin bir sonraki gösterimi 27 Ocak’ta Taşra Kabare’de yapılacak.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin