Süleymaniye'nın tarihi sıra dükkanları müze oluyor. Ekrem İmamoğlu: En etkili 5 yıl olarak tarihe geçecek

İstanbul'un en yoğun tarihi yapılarının bulunduğu tarihi yarımadada bulunan ve Dökmeciler Çarşısı olarak bilinen Süleymaniye'nin sıra dükkanları İstanbul Büyükşehir Belediyesince restore edildi. Tarihi çarşı "İstanbul Tasarım Müzesi" olarak kapılarını açacak. Ekrem İmamoğlu, tarihi Yarımada'daki çalışmaların belki de en etkili 5 yıl olarak tarihe geçeceğini düşündüğünü ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Süleymaniye'nın tarihi sıra dükkanları müze oluyor. Ekrem İmamoğlu: En etkili 5 yıl olarak tarihe geçecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesince restorasyon çalışmaları tamamlanan Süleymaniye sıra dükkanları "İstanbul Tasarım Müzesi" olarak kapılarını açacak.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, kentin önemli kültürel miras alanlarından biri olan mekandaki proje belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Sanatçılar ve tasarımcılarla belediyenin Saraçhane'deki ana yerleşkesinde bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, şehrin sanat ve tasarımı alanında öne çıkan işlerini her zaman en ön vitrinde tutma çabasında olduklarını belirtti.

Süleymaniye Camii ile Külliyesi'ni "İstanbul'un en haşmetli ve en güzel noktalarından birisi" olarak niteleyen İmamoğlu, "Burası, İstanbul'da UNESCO tarafından 1985 yılında Dünya Miras Listesi'ne kabul edilen dört bölgeden bir tanesi. Çevresi son süreçte çok da pozitif etkilenmedi." dedi.

Süleymaniye'nın tarihi sıra dükkanları müze oluyor. Ekrem İmamoğlu: En etkili 5 yıl olarak tarihe geçecek

YARIMADA İÇİN EN ETKİLİ 5 YIL

İmamoğlu, tarihi Yarımada'daki çalışmaların belki de en etkili 5 yıl olarak tarihe geçeceğini düşündüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Geçmişte 'Dökmeciler Çarşısı' olarak bilinen Süleymaniye'nin sıra dükkanlarını, Fen İşlerimiz tarafından restore edilerek, böyle bir müzeye dönüştürme yolculuğuna hep birlikte çıktık. Bu projenin en özgün yanı tabii ki İstanbul tarihinin belki de en önemli tasarımcılarından olan Mimar Sinan eseri olan Süleymaniye Cami ve Külliyesi'ni barındıran bu alanda, aynı zamanda bu sıra dükkanların olduğu sokağın içerisinde, yine o dev şahsiyet Mimar Sinan'ın mezarının da bulunmasıdır. Dolayısıyla burası tam da büyük dehayla buluşma noktası diyebiliriz."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin