Süleyman Soylu'dan Kızılay açıklaması: Orayı yıpratmakla ne kazanacağız?

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında AHBAP derneğine çadır satılmasıyla tartışmaların odağına yerleşen Kızılay ve Genel Başkan Kerem Kınık'la ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kızılay bizim kuruluşumuz bence orayı yıpratmayalım" dedi. İşte Soylu'nun TV100'deki açıklamaları...

Google Haberlere Abone ol
Süleyman Soylu'dan Kızılay açıklaması: Orayı yıpratmakla ne kazanacağız?

İçişleri Bakanı Süleyman SoyluTV100'ün ilgiyle takip edilen programlarından 'Memleket'te gazeteciler Talat Atilla ve Tamer Korkmaz'ın sorularını yanıtladı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında AHBAP derneğine çadır satılmasıyla eleştirilerin odağı haline gelen Kızılay ile ilgili önemli açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kızılay aynı zamanda bizim çadırımızın teminin yapan bir kurum bu normal değil mi?" dedi ve Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a yönelik istifa çağrıları için konuştu.

Soylu, "Sahadalar, hepsinin morale ihtiyacı var. Benim görevim onlardan en yüksek verimi elde etmek ve o çabayı sarf ettim. Türkiye'de 4-5 tane çadır yapan firma var. İhale açtık, bizim son ihalemizi Kızılay aldı. Kızılay aynı zamanda bizim çadır teminimizi yapan bir firma. Kızılay'ı yıpratmakla ne kazanacağız?" dedi.

Süleyman Soylu, "Şunu görevden alın bunu görevden alın. Görevden almak bizim meselemiz olsa. Bu kendine ait münhasır bir kurum.Bu kurum yaptığı işlerle ilgili bana dokunan işlerle ilgili ben şunu söyleyebilirim. Sahada yemek işimizi gördüler Allah bin kez razı olsun, sahada psiko sosyal destek verdiler. Ve Kızılay bizim kurumumuz bence Kızılay'ı yıpratmayalım" ifadelerini kullandı.

İşte Soylu'nun açıklamaları...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin