Süleyman Soylu'dan canlı yayında ses kasedi çıkışı... Altılı Masa'nın hangi ses kasedi var? Süleyman Soylu isim verdi

İçişeri Bakanı Süleyman Soylu, Haberturk canlı yayınında soruları yanıtladı. Bakan Soylu Altılı Masa ile ilgili 'ses kasedi' çıkışını yineledi.

Google Haberlere Abone ol
Süleyman Soylu'dan canlı yayında ses kasedi çıkışı... Altılı Masa'nın hangi ses kasedi var? Süleyman Soylu isim verdi

İçişleri Bakanı ve İstanbul Milletvekili adayı Süleyman Soylu Haberturk canlı yayınında soruları yanıtladı. Muhalefetin 'Biden işine baksın, bu bizim işimiz' dediğini hatırlatan Mehmet Akif Ersoy'a, Bakan Soylu şunları söyledi:

Onun için mi Avrupa Birliği'nin bir ülkesinin büyükelçisine adam gönderip redakte ettirdiler ilk bilgi notlarını?

İlk Altılı Masa'nın toplantısını, toplantıdan çıkan neticeyi Ünal Çeviköz ile birlikte ilgili büyükelçiye gönderdiler. Onun için mi redakte ettirdiler?

İddia değil, söyledik. Ses kasedi de var. Bayağı ses kasedi var. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşıyoruz. Burası bizim devletimiz.

Ersoy'un büyük şaşkınlık yaşayıp sessiz kalması üzerine Bakan Soylu, "Mehmet Akif Ersoy ses kasedi de var. Şu anda da beyanet veren ilgilinin gidip direkt Genel Başkanın yetkisi olarak gidip..." ifadelerini kullandı.

2022 yılının son aylarında Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'uyuştucu ile mücadele' konusunda kendisini eleştirmesi üzerine, “Partilisini büyükelçilere gönderdi, altılı masanın ortaya koyduğu deklerasyonu redakte ettirdi. Yarın öbür gün bunun ses kaydı çıkarsa, bir vatansever bu ses kaydını mahkemeye gönderirse ne olur? Bu sorunun cevabını verin.” diye seslenmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin