Süleyman Seba'nın hikayesi izleyiciyle buluşuyor

'Hayatın Tanığı: Beşiktaş’ın Dervişi' CNN Türk ekranlarında yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol
Süleyman Seba'nın hikayesi izleyiciyle buluşuyor

Rıdvan Akar, siyah beyazlı takıma ömrünü vermiş, hayatını adamış başkan Süleyman Seba’nın hayatını 3 bölümlük belgeselle ekranlara getirirken bir yandan da hayat hikayesini kaleme alıyor.



Belgeselin Yönetmenliğini Özgül Ören yaptı. Müziklerini Beşiktaş’ın 110. Yılı marşını da besteleyen şarkıcı Gökhan Tepe hazırladı. Belgeselin araştırması ve muhabirliği Yasemin Gül ve Özgen Aydos’un 2 yılı aşkın çabalarıyla tamamlandı.



Seba, Seba’yı anlatıyor



Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba Babasının tüm karşı çıkmalarına rağmen nasıl Kabataş’lı oldu, futbola nasıl başladı, Beşiktaş’la nasıl tanıştı, Şeref Stadı’nın ilk golünü ağlara gönderdiğinde neler hissetti, neden başkan olmak istedi, 16 yıllık başkanlık süresince neler yaşadı, futbolcularıyla ilişkisi nasıldı, bir semt takımını nasıl şampiyon yaptı, tesisleşmeye neden bu kadar önem verdi, yaşamında en çok üzüldüğü an hangisiydi, hayatını adadığı siyah beyazlı kulübün kapısından çıkarken neler hissetti?



Rıdvan Akar, sevinçleri, üzüntüleri, başarıları, tevazu ve kalp kırıklıklarıyla dolu 87 yıllık bir ömrün hikayesini, ekranlara taşıyor. Rıdvan Akar’ın 3 senedir üzerinde çalıştığı, Süleyman Seba’yla sekiz saatlik bir röportajın yapıldı. Beşiktaş ve Türk Spor tarihi üzerine onlarca kitap kaynak olarak kullanıldı. Yaklaşık 4 bin arşiv fotoğrafının tarandığı belgeselde, 16 saatlik görüntü arşivi ayıklandı.



Belgeselde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den Hikmet Çetin’e, Rahmi Koç’tan MİT kökenlilere, Beşiktaş’a değer katan futbolculardan, ezeli dost kulüplerin başkanlarına kadar 100’e yakın isimle söyleşi gerçekleştirildi.



“Beşiktaş’ın Dervişi’: Süleyman Seba” belgeselinin basın gösteriminin Onursal Başkan’ın yaş günü olan 5 nisan 2013’de ekrana gelmesi planlanmıştı. Ancak Seba’nın rahatsızlığından dolayı CNN Türk ekranlarındaki ilk bölüm 20 Nisan'a ertelendi. Belgesel CNN Türk ekranlarında 20-27 nisan ve 3 mayıs tarihlerinde cumartesi saat 21.00’de Rıdvan Akar’la Hayatın Tanığı Programı’nda yayınlanacak.



Kabataş Erkek Lisesi mezunu olan Süleyman Seba bu belgesel ve Rıdvan Akar tarafından hazırlanmakta olan kitabın gelirlerinin Kabataş Vakfı’na bırakılmasını istedi. Belgesel DVD olarak ve kitap hazırlandıktan itibaren satışa arz edilecek ve geliri Kabataş Vakfı’nda oluşturulacak olan “Süleyman Seba Burs Fonu”na aktarılacak. 



CNN Türk de Süleyman Seba’nın buna katkı sağlamak amacıyla belgeselin bütün telif haklarını Kabataşlılar Vakfı’na devretmeye karar verdi.



'Hayatın Tanığı: Beşiktaş’ın Dervişi' belgeselinin ilk bölümü 20 Nisan Cumartesi 21:00’de CNN Türk’te yayınlanacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin