Suits dizisi gerçek oldu! Sahte avukat aldığı tüm davaları kazandı! Türkiye'de sahte doktor, Kenya'da sahte avukat vakası...

Kenya'da yaşanan bir olay akıllara Suits dizisini getirdi. Hukuk eğitimi almayan bir avukat ülkede bir süre avukatlık yaptı. Üstelik girdiği hiçbir davayı da kaybetmedi.

Google Haberlere Abone ol
Suits dizisi gerçek oldu! Sahte avukat aldığı tüm davaları kazandı! Türkiye'de sahte doktor, Kenya'da sahte avukat vakası...

Kenya'da, üstlendiği 26 davanın tümünü kazanan Brian Mwenda adlı avukatın hiçbir hukuk eğitimi almadığı, neredeyse aynı isme sahip başka bir avukatın bilgilerini değiştirerek uzun süre avukatlık yaptığı ortaya çıktı.

Tutuklanan sahte avukatın kazandığı davaların da basit davalar olmadığı; Sulh, Temyiz Mahkemesi ve Yüksek Mahkeme'de görülen davaları da kazandığı ve Yüksek Mahkeme üyelerinin hiçbir şeyden kuşkulanmadığı anlaşıldı.

Haberin sosyal medya platformlarında yayılması üzerine birçok Kenyalı, avukata destek ve sevgi mesajı gönderdi.

Mwenda, kimliği çalınan gerçek avukatın artık sisteme giriş yapamadığını belirterek şikayetçi olması sonucu fark edilmişti.

SAHTE DOKTOR AYŞE ÖZKİRAZ

Türkiye'de de buna benzer bir vaka yaşanmış; Ayşe Özkiraz adlı kişi tıp eğitimi almamasına rağmen doktorluk yapmıştı. Özkiraz tutuklanmış ve kısa bir süre sonra tahliye edilmişti. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin