Suikasta kurban giden gazeteci Kutlu Adalı’nın kızı Kut Adalı hayatını kaybetti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 6 Temmuz 1996’da öldürülen gazeteci ve yazar Kutlu Adalı’nın kızı Kut Adalı, 54 yaşında kanserden hayatını kaybetti. Kut Adalı'nın ismi yakın zamanda Sedat Peker'in videoları ile gündeme gelmişti.

Google Haberlere Abone ol
Suikasta kurban giden gazeteci Kutlu Adalı’nın kızı Kut Adalı hayatını kaybetti

Faili meçhul cinayete kurban giden araştırmacı – gazeteci Kutlu Adalı’nın kızı Kut Adalı hayatını kaybetti.

Kut Adalı bir süredir Ankara’da  kanser tedavisi görüyordu.

21 Ocak 1968 doğumlu olan Kut Adalı, 2002 yılından beri Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda yayın-yapım memuru olarak görev yapıyordu.

PEKER'İN VİDEOLARINDA KUTLU ADALI'NIN İSMİ GEÇMİŞTİ
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yayınladığı “Hayata Korkusuzca Bakanlar Ölümden Korkmazlar” başlıklı videoda eski içişleri bakanlarından Mehmet Ağar’ın, Kutlu Adalı’yı öldürtmek için kendisinden tetikçi talep ettiğini ileri sürmüştü. Peker videosunda, Ağar’ın talebi üzerine kardeşi Atilla Peker’i Kıbrıs’a gönderdiğini fakat başka bir ekibin Adalı’yı öldürdüğünü iddia etmişti. Peker’in açıklamalarının ardından kardeşi Atilla Peker, Muğla’nın Fethiye ilçesinde gözaltına alınmıştı.

 SORUŞTURMA BAŞLAMIŞTI
Peker, kardeşi Atilla Peker’in Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili verdiği ifadeyi 25 Mayıs’ta sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Atilla Peker ifadesinde, Korkut Eken’in kendisine Kutlu Adalı’yı öldürmesi için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) silah verdiğini ve Adalı’nın evinin etrafında keşif yaptıklarını iddia etmiş ve Eken’in, daha sonra kendisine “Atilla biz Kıbrıs işini hallettik, biliyor musun?” dediğini aktarmıştı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 Haziran'da yayımladığı açıklama ile Atilla Peker’in dilekçesinin ardından iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin