Suikast yazışmaları sahte çıktı! Akşam bu manşetle haberini savundu!

Sümeyye Erdoğan haberiyle ilgili hakkında dava açılan gazete bugün bu manşetle çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Suikast yazışmaları sahte çıktı! Akşam bu manşetle haberini savundu!

Gazeteci Emre Uslu ile CHP milletvekilleri Umut Oran ve Akif Hamzaçebi arasında geçtiği iddia edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast konuşmalarının da yer aldığı, bir dizi Twitter yazışmasının sahte olduğu ortaya çıkmış ve savcılık, iddiaları yayımlayan Akşam ve Güneş gazeteleri hakkında “yayın yoluyla zincirleme hakaret ve iftira” suçlamasıyla toplam 5 ayrı dava açmıştı.



Hükümete yakınlığıyla biliben Akşam gazetesi yazışmaların sahte olduğuna dair çıkan bilirkişi raporunu ve kendisine açılan davayı bugünkü manşetinden 'Suikast planına bilirkişi kılıfı' başlığıyla duyurdu.



Akşam haberi şöyle duyurdu:



Paralel yapının hain planları deşifre ettiği için bu çevreler tarafından sürekli hedef gösterilen AKŞAM ve Güneş gazetelerine 5 ayrı dava açıldı. Davaların gerekçesi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a yönelik kanlı suikast planı iddiasını gündeme getirmesi oldu. 



‘ALGI YARATILDI’ İDDİASI 



Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Parlakkılıç'ın hazırladığı ve Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği 11 sayfalık iddianamede yer alan ‘Algı oluşturulmaya çalışıldı’ ifadesi de hukuk dışı bir yorum olarak öne çıkıyor. Görevi adaletin tecelli etmesini sağlamak olan savcının bu ifadeleri kullanması özellikle dikkat çekti.   



İDDİANAMEDE İLGİNÇ İFADE 



Müştekinin "Soruşturma yürütülen kişi ile illegal yöntemler ile işbirliği yapmak, örgüt üyeliğinde bulunmak, suikast girişimi içerisinde olmak suçlamaları ile itham edildiği"nin belirtildiği iddianamede şu ifadelere yer verildi: "Basın etiğine uygun olmayan şekilde, mevzuatımızın basın özgürlüğü konusunda sağladığı koruyucu alan aşılarak, müştekinin şerefini, toplum içindeki itibarını incitmeye ve saygınlıklarını zedelemeye yönelik hakaret ve iftira kastıyla hareket edildiği ve bu suretle eylemlerin cezai sorumluluk doğurduğu sonucuna varılmıştır." Bilirkişi raporunda bulunan  "Acemice hazırlanmış delil üretme çabası" ifadesi ise hukuk dışına çıkılarak aşırtma bir yorum olarak öne çıktı. 



Haberin devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin