Sudan'da Türk tahliye ekibine saldırı: Hızlı Destek Kuvvetleri ateş açtı tahliye uçağındaki bir mürettebat yaralandı iddiası

Sudan'da çatışmalar devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'nca "Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır" bilgisi verildi.

Google Haberlere Abone ol
Sudan'da Türk tahliye ekibine saldırı: Hızlı Destek Kuvvetleri ateş açtı tahliye uçağındaki bir mürettebat yaralandı iddiası

Sudan'da çatışmalar devam ediyor. CGTN'nin iddiasına göre Sudan Ordusu, Hızlı Destek Kuvvetleri tarafından Türkiye'nin tahliye uçağına ateş açıldığını açıkladı. İddiaya göre olayda tahliye uçağında bulunan bir mürettebat yaralandı.

Ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri grupları arasında çatışmaların sürdüğü Sudan'da Türk vatandaşlarının hava ve kara yoluyla tahliyelerine devam ediliyor. İddialara göre Sudan Ordusu, Hızlı Destek Kuvvetleri'nin Wadi Seyidna Hava Üssü'nde Türkiye'nin bir tahliye uçağını vurduğunu duyurdu.

CGTN'nin aktardığı habere göre açılan ateş sonucu uçakta bulunan bir mürettebat yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı saldırıyı doğruladı 

"Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır."

 

HDK SALDIRI İDDİALARINI REDDETTİ

HDK tarafından yapılan açıklamada ise ordunun bu suçlamaları reddedilerek "Eylemlerini örtbas etmek için yalan ve iddialar yayarak medyayı dezenformasyon kampanyalarının devamında feshedilmiş rejimin aşırılık yanlısı kalıntıları tarafından desteklenen silahlı kuvvetlerin darbeci liderleri, güçlerimizin bir Türk tahliye uçağına saldırdığını iddia etti. Sahadaki gerçekler, bu iddiaları yalanlıyor." denildi.

Gece yarısından bu yana üzerinde anlaşmaya varılan insani ateşkese sıkı sıkıya bağlı kalındığı bildirilen açıklamada, "Güçlerimizin kontrolü altında olmayan ve hiçbir askeri gücümüzün olmadığı bölge olan Umdurman'daki Vadi Seyyidna semalarında herhangi bir uçağı hedef aldığımız doğru değildir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dolayısıyla bütün sorumluluk güçlerimizi suçlamaya çalışan, kardeş ve dost ülkelerle ilişkilerimizi sabote etmeye çalışan ve her defasında gerçekler ortaya çıkarılarak alçakça planları boşa çıkan (orduyu kastederek) darbecilere aittir. Geçtiğimiz günlerde misyonu koruyan ve başkentin tüm şehirlerinden tahliye eden bizken bir Türk tahliye uçağına güçlerimizin saldırması ne kadar mantıklı olabilir?"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin