Suçu bayrak satmak değil, direnmekmiş!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Sarıçiçek'in bayrak satmaktan tutuklanmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Suçu bayrak satmak değil, direnmekmiş!

Savcılık tarafından yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında,  "Taksim'de bayrak satarken gözaltına alınan Ali Sarıçiçek, isyana teşvikten  tutuklandı. 20 yıl hapisle yargılanacak"  yönündeki haberlerin yayınlanması  üzerine, kamuoyunun doğru ve sağlıklı bilgilendirilmesi amacıyla açıklama  yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. 



Açıklamada,  şu ifadelere yer verildi:



"6 Temmuz 2013'te meydana gelen olaylarda gözaltına alınan 59 kişi, 8 Temmuz 2013 tarihinde adliyeye sevk olmuş, ifade alma işlemlerinden sonra 51  kişi, delil durum gözetilerek serbest bırakılmıştır. Ali Sarıçiçek isimli  şüphelinin de aralarında bulunduğu 8 kişi, dosyadaki mevcut delil durumu  gözetilerek, 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'kanuna aykırı toplantı ve  yürüyüşlere silahsız olarak katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama'  suçlarını işledikleri iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk olmuşlardır.  İstanbul 31. Sulh Ceza Mahkemesi'nde sorgulaması yapılan 8 şahıs,  iddia olunan suçlar yönünden tutuklanmışlardır. Sevk maddesinde yer alan TCK 

265/1 maddesinin (Görevi yaptırmamak için direnme) ceza müeyyidesi 6 aydan 3 yıla  kadar, 2911 Sayılı Kanunun 32/1 maddesinin (Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere  silahsız olarak katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama) suçunun cezai  müeyyidesi de 6 aydan 3 yıla kadardır." 



Söz konusu yayınların kamuoyunu yanıltacak ve adil yargılamayı  etkileyebilecek nitelikte, gerçeklere uymayan haberler olduğu aktarılan açıklamada, tutuklamalara ilişkin itirazların reddedildiği, yeni tahliye  taleplerinin de İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde incelemeye alındığı bilgisi  verildi.



Radikal


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin