Suç ve Ceza film festivaline 'vahşi' açışış

"Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" dün akşam başladı.

Google Haberlere Abone ol
Suç ve Ceza film festivaline 'vahşi' açışış

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından bu yıl 3'ncüsü düzenlenen "Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali" dün akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda İspanyol yönetmen Patricia Ferreira'nın 'Vahşiler' isimli filminin gösterimi ile başladı.



Festival Başkanı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Ak Parti Kastamonu Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gazi Alataş, festivalin düzenleme kurulu üyesi Prof. Dr. Bengi Semerci, Hırvat oyuncu Rene Bitorajac, Türkan Şoray ve jüri üyelerinden Sanem Çelik ve oyuncu-Yönetmen- senarist IIaria Borrelli’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.



Bu yıl suça sürüklenen çocuklara dikkat çekmek amacıyla  temayı "Çocuk (ça) Adalet" olarak belirlediklerini ifade eden Adem Sözüer, “Sinema vasıtasıyla suça sürüklenen çocuklar konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.



RENE TÜRKAN SULTAN’A HAYRAN



Açılışta Bosna Savaşı’nı konu alan Oscar ödüllü Tarafsız Bölge (No Man’s Land) filminin başrol oyuncusu Rene Bitorajac, büyük ilgi gördü. Türkan Şoray’la sohbet eden Bitorajac, “Filmlerinizde gördüğümden daha güzelsiniz” diyerek hayranlığını dile getirdi. 



Ana teması Çocuk(ça) Adalet olan festivale gönülden destek verdiğini belirten Türk Sineması’nın Sultan’ı Türkan Şoray, “Sokakta mendil satan çocukları görünce içim kan ağlıyor. O gün sabaha kadar gözüme uyku girmiyor. El ele verip bu sorunu birlikte çözmeliyiz. Sinemamız da bu konulara ağırlık veren filmler yapmalı” diye konuştu.



İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da emeği geçenlere teşekkür ederek, "Mükemmel bir çalışma. Bu yıl çok önemli bir tema işlendi. Çocuk suçları konusunun ülkemizde çok daha fazla incelenmesi, filmlerin bu konuya yoğunlaşması gerekiyor" ifadelerini kullandı.



Gecede, 1993 yılında hayata gözlerini yuman Yeşilçam’ın babacan aktörü Hulusi Kentmen unutulmadı ve “Sinema Onur Ödülü” sanatçının ailesine takdim edildi. 



Festival süresince 10 film ‘Altın Terazi Uzun Metrajlı Film’ ödülü için yarışacak. Uluslararası Altın Terazi Film” ödülleri ise 17 Eylül'de İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törende sahiplerini bulacak. Akademik program bölümünde ise 30 ülke çocuk adalet raporları sunulacak. 



Yarışma filmleri ile birlikte 47’si uzun metrajlı olmak üzere toplam 87 film gösterilecek. “Çocuk(ça) Adalet”, “Adalet Terazisi”, “Suç Hikayeleri” ve “Panorama” alt başlıkları altında toplanan uzun metrajlı filmler, Beyoğlu Sinemaları, Atlas Sineması ve Citylife Sinemaları’nda biletle seyredilebilirken, kısa metrajlı filmleri ve belgeselleri ücretsiz olarak İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde izlemek mümkün olacak


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin