Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında önemli gelişme. Firari Barış Kurt Ankara'da yakalandı

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan'ın liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik devam eden soruşturmasında önemli gelişme. Soruşturma kapsamında firari durumda olan Barış Kurt, Ankara’da yakalandı. Kurt işkence iddialarıyla gündeme gelmişti.

Google Haberlere Abone ol
Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında önemli gelişme. Firari Barış Kurt Ankara'da yakalandı

Yüklü miktarda parayla yurt dışına kaçmaya çalışırken Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yakalanan suç örgütünün lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. 

T24'te yer alan habere göre, Kaplan soruşturması kapsamında firari durumda olan Barış Kurt, Ankara'da yakalandı.

Kurt’un ismi, Kaplan tarafından işkenceye uğradığını iddia eden Erkan Doğan’ın beyanlarında geçiyordu. Eski çalışanı olduğunu söylediği Kurt’tan alacağını istediği için kendisine Kaplan’ın adamlarınca 2 gün boyunca işkenceye uğradığını öne süren Erkan Doğan, ifadesinde, dişlerinin Kaplan tarafından kerpetenle söküldüğünü anlatmıştı.

Doğan, daha sonra tutulduğu evden kaçmayı başardığını, polisler tarafından Çankaya Emniyeti'ne götürüldüğünü, buradayken polis amirinin yanına gelerek kendisini şikayetçi olmaması konusunda tehdit ettiğini söylemişti.

Olaydan birkaç yıl sonra Kaplan’ın kendisine, “Dişlerini yaptırmadıysan IBAN at” dediğini belirten Doğan, buna ilişkin yazışmaları da sunmuştu.

Kaplan ise ifadesinde  suçlamaları reddetmişti. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin