Su kaybını önlüyor, kilo vermeye yardım ediyor: 30 gün boyunca her sabah turşu suyu içerseniz…

En az turşu kadar sevilen bir içecek olan turşu suyu, sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle sağlığa olan faydaları birçok kişinin turşu suyunu beslenme düzenine sokmasına neden oluyor. Turşu suyu, lezzetli olmasının yanında insan vücudu için oldukça faydalı. Turşu suyu, su kaybını önlüyor, kilo vermeye yardım ediyor ve birçok hastalığın önlenmesine fayda sağlıyor. Peki, 30 gün boyunca turşu suyu içerseniz ne olur?

Google Haberlere Abone ol
Su kaybını önlüyor, kilo vermeye yardım ediyor: 30 gün boyunca her sabah turşu suyu içerseniz…

30 gün boyunca turşu suyu içmek vücudunuzda ne gibi değişimlere neden olabilir bilmek ister misiniz? Bu yazıda tüm detayları bulacaksınız…

PREBİYOTİK KAYNAĞIDIR

Doğal fermente edilmiş turşular ve o turşunun suyu prebiyotik mikroorganizmaları bolca barındırmaktadır. Prebiyotikler gözle görülemeyen canlı, mikroskobik bakteri ve mayalara verilen bir addır.

Bağırsakların içerisinde hem genel sağlığı koruyan hem de sindirimi düzenleyen birçok bakteri türü bulunmaktadır. Bu bakterileri ruh halinizi düzeltmeye yardımcı olduğu gibi, daha az kaygılı hissetmenizi ve hastalıklardan da korunmanızı sağlar.

Prebiyotikler ise bağırsaklardaki iyi bakterilerin çoğalmasına ve sağlıklı bir seviyede kalmasına yardımcı olur. Doğal yollarla prebiyotik almak için en ideal yoldur.

Su kaybını önlüyor, kilo vermeye yardım ediyor: 30 gün boyunca her sabah turşu suyu içerseniz…

EGZERSİZ SONRASI TÜKETİLMESİ ÖNERİLİR

Vücudun sıvı dengesini korumak için elektrolitler büyük önem taşır. Ancak terlediğimiz zamanlarda vücudun elektrolit dengesi atılan ter ile bozulabilir.

Turşu suyu, içerisinde bolca sodyum, magnezyum ve potasyum olarak elektrolit içermektedir. Bu nedenle doğal bir elektrolit düzenleyicisidir. Özellikle egzersiz gibi yoğun terlemenin ardından turşu suyu tüketirseniz vücudunuz kaybettiği tüm mineralleri geri alabilirsiniz.

En fazla faydayı sağlamak için ise sirke bazlı yapılan, koruyucu ve renklendirici içermeyen turşuları tercih etmeniz gerekiyor. Ayrıca turşu suyu sodyum almanızı gerektirecek bir rahatsızlığınız varsa veya diyetinizde yeterli sodyum almıyorsanız da güvenle tüketebilirsiniz.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

Yapılan araştırmalarda sirkenin kan şekerini düzenlemeye yardımcı olduğu ortaya çıktı. Ani düşüş ve yükselmelerin önüne geçen sirke, turşu suyunun içerisinde tüketildiğinde ise daha faydalı.

Bu nedenle sirke bazlı turşu sularını kan şekeri değerlerinde sorun olan bireyler de severek tüketecek.

Su kaybını önlüyor, kilo vermeye yardım ediyor: 30 gün boyunca her sabah turşu suyu içerseniz… - Resim : 2

KRAMPLARI VE AĞRILARI AZALTIR

Turşu suyunu düzenli tüketirseniz vücudunuzdaki ağrı ve kramplardan da kurtulmanız mümkün. İçeriğinde bulunan mineraller ve vitaminler sayesinde oldukça besleyici ve yararlı olan turşu suyu, adet döneminde kadınların stresten uzaklaşması için de tüketebileceği bir içecek.

SU KAYBINI ÖNLER

Doktorlar her zaman suyun vücudumuz için ne kadar faydalı ve hayati bir önem taşıdığının altını çiziyor. Ancak sudan bile daha yararlı olan ve dehidrasyon yaşamamak için tüketebileceğiniz içeceklerin başında turşu suyu geliyor.

Yeterli sıvı alınmaması ya da fazla sıvı kaybı gibi durumlarda meydana gelen dehidrasyonda vücut susuz kalıyor. Turşu suyu ise bol sodyum ve potasyum içermesi sayesinde vücudun sudan alacağı mineralleri daha hızlı bir şekilde yerine koyuyor.

KİLO KAYBINI HIZLANDIRIR

Turşu suyu hakkında yapılan araştırmalarda, tüketiminin kan şekerini düşürdüğü ve iştahı frenlemeye yardımcı olduğu hakkında bulgulara rastlanmıştır. Kan şekerinin sabit kalması, iştahınızın artmasının önüne geçeceği gibi kilo vermenizi de hızlandıracaktır.

Özellikle prebiyotik yararı için turşu suyu tüketmeyi düşünüyorsanız 30 gün içerisinde kilo vereceğinizden emin olabilirsiniz.

Su kaybını önlüyor, kilo vermeye yardım ediyor: 30 gün boyunca her sabah turşu suyu içerseniz… - Resim : 3

HASTALIKLARI ÖNLER

Düzenli olarak 30 gün boyunca turşu suyu tüketmek içerisinde bulunan mineraller, vitaminler ve antioksidanlar sayesinde pek çok hastalığa yakalanmanızı önler.

Antioksidanlar hücreleri serbest radikallerin yaratacağı hasarlardan korumakta büyük rol oynar. Serbest radikallerin verdiği zararlar sonucu pek çok kanser türü ve kalp hastalıkları ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle tüketeceğiniz hem turşu hem de turşu suyu çok daha sağlıklı bir hayat sürmenizi sağlar.

TURŞU SUYUNUN DİĞER FAYDALARI

  • Mide rahatsızlıklarını önler.
  • Vücuttaki sıvı kaybını dengelemek için idealdir.
  • Böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar.
  • Kaslarda biriken toksinlerin atılmasını ve bu sayede de kasların güçlenmesini sağlar.

Su kaybını önlüyor, kilo vermeye yardım ediyor: 30 gün boyunca her sabah turşu suyu içerseniz… - Resim : 4

TURŞU SUYUNU DİKKATLİ TÜKETİN

  • Gut hastalığına sahip bireylerin tüketmesi yüksek asidik oranı nedeniyle önerilmiyor.
  • Aşırı tüketimi hazımsızlık sorununa yol açabiliyor.
  • Yüksek tuz oranı nedeniyle tansiyon hastalarının tüketmesi önerilmiyor.
  • Mide rahatsızlığa sahip bireylere bir bardaktan fazlası önerilmiyor.
  • Aşırı tüketiminde yüksek sodyum oranı yüzünden idrar kaçırma ve şişkinlik problemlerine yol açabiliyor.
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin