STV Müdürü'ne, 'Erdoğan'a hakaret' davasında beraat

STV Sorumlu Müdürü Abdullah Bağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten yargılandığı davada beraat etti.

Google Haberlere Abone ol
STV Müdürü'ne, 'Erdoğan'a hakaret' davasında beraat

Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Abdullah Bağ ile taraf avukatları katıldı.



Duruşmada söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Muhammed Kiomers Ganbari, sanığın cezalandırılmasını istediklerini belirterek, "Sanık savunmasında kastının olmadığı yönünde beyanda bulunmuştur. Bu suçlarda kasıt aranmaz. Ayrıca sonradan internet sitesinde haberin düzeltildiği yönünde savunma yapılmaktadır. Hukukta bu olsa olsa etkin pişmanlık hükümleri varsa gözönüne alınır" dedi.



BERAATINI TALEP ETTİ



Sanık Bağ'ın avukatı Abdülkadir Argılı da müvekkilinin suç kastı olmadığını ifade ederek, "Olayda miting meydanında muhabirin yanlış anlaması sonucu haber yapılmış ve sonradan düzeltilmiştir. Beraat kararı verilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu. Son sözü sorulan sanık Abdullah Bağ ise, beraatını talep etti.



KASIT ÖĞESİ YOK: BERAAT



Mahkeme hakimi, Abdullah Bağ hakkında "hakaret", "iftira" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından dava açıldığını ancak suçların yasal unsurları oluşmadığı ve kasıt öğesinin oluşmadığını belirterek Bağ'ın beraatına karar verdi.



İDDİANAMEDEN



Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında Başbakan olduğu dönemde Niğde'de halka seslendiği anlatıldı. Samanyolu televizyonu Sorumlu Müdürü Abdullah Bağ'ın, Erdoğan'ın Niğde mitingi konuşmalarını montajlayarak anlam bütünlüğünü bozup, konuşmayı kendi amacından ve bağlamından çıkartarak, hukuka aykırı yöntemlerle Başbakan'ın ve mensup olduğu partinin aleyhine kamuoyunda olumsuz bir şekilde toplumsal algı oluşturmaya çalıştığı savunulmuştu. Bağ hakkında, "Başbakan'a hakaret", "iftira" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçlarından toplamda 2 yıl 10 aydan 11 yıl 2 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin