Strasbourg'ta Diyanet TV çalıştayı

Dinayet TV'nin dünyada daha aktif yayın yapması için çalışma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Strasbourg'ta Diyanet TV çalıştayı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Strasbourg Merkezin, DİTİB Akedemi salonunda dün Diyanet TV çalıştayı yapıldı.



Avrupa'nın değişik kentlerinden DİTİB merkezine gelen 25'e yakın DİTİB üyeleriyle Avrupa medyasında çalışan basın mensupları bilgilendirildi. Yaklaşık iki yıldır yayında olan TRT- Diyanet Tv dünyada daha aktif zengin yayın programı için Avrupa merkezin gerçekleşmesi için çalışma başlatıldı. Çalıştaya Türkiye'den Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Emin Özafşar katıldı.



Ev sahipliği yapan Strasbourg DiTİB Başkanı Dr.Fevzi Hamurcu misafirlerine kahvaltı verdi. Çok sayıda üyelerin katıldığı çalıştay programında Avrupa yayın gündemi, merkez kentlerde çalışma imkanları, yayın içeriği, teknik imkanlar, muhabir çalışmaları konuşuldu.



BAŞKENTLERE HABER MERKEZİ KURULUYOR



Avrupa başkentlerine Tv, radyo, basın deneyimi olan gazetecilerle çalışma imkanları tanıtıldı. Avrupa'dan Türkiye ile bağlantılı haber, magazin, röportaj, belgesel gibi farklı programların yapılması düşünülüyor. Hizmette olan Diyanet Radyo dışında yakın zaman içinde‚ Kur'an Radyo'nun hizmete gireceği bildirildi. 



Diyanet TV ve Radyo'nun hedefinde yurtdışında yaşayan Türk toplumuna dini hizmeti artırmak bulunuyor. Hedefte 7'den 70'e herkes başta çocuklar, gençler ve yaşlılar bulunuyor. Yayın akışı, içeriği yayın dili, yerel, bölgesel fırsatların değerlendirilmesiyle yabancı medyayla ortak çalışmalarda konular içinde yer aldı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin