Stockholm'de 'Türkiye'deki basın özgürlüğü ihlalleri' tartışılacak!

Stockholm'de 'Türkiye'nin politik durumu ve basın özgürlüğü' temalı bir seminer düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Stockholm'de 'Türkiye'deki basın özgürlüğü ihlalleri' tartışılacak!

İsveç Parlamentosu bünyesinde çalışma yürüten, Türkiye'de İnsan Haklarını Destekleme Komitesi, İsveç'in başkenti Stockholm'de 15 Haziran’da Türkiye’deki son politik gelişmelerin ele alındığı bir seminer düzenleyecek. Seminere konusmacı olarak; Diyarbakır Barosu adına Ahmet Özmen, TİHV Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Gazeteci Cengiz Çandar katılıyor.



Komite, İsveç parlementosunda düzenlenecek seminerde konuşulacak konuları ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü ve azınlık hakları olarak belirledi. Yaptıkları açıklamada Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunun altını çizen İnsan Hakları Komisyonu, "Ya demokrasi ve daha fazla tolerans seçilecek ya da daha fazla baskı ve şiddet" dedi. Türkiye’den endişe verici raporların geldiğini belirten İnsan Hakları Komisyonu, özellikle Kürt bölgesinden basın özgürlüğü konusunda kötü gelişmeler olduğunu ve acilen anayasal hakların garanti altına alınması gerektiğini belirtti.



Türkiye'de İnsan Haklarını Destekleme Komitesi, seminer için yaptığı çağrıda Türkiye'de muhalif partiler ve medyaya yönelik baskıların artmasını kaygı verici olarak niteledi. Komite ayrıca Türkiye ve Güney Doğu bölgesinin sorunlarını şiddet ile değil ancak diyalogla çözülebileceği inancında olduklarını açıkladı.



Hicran Duran / Stockholm



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin