Stiletto’nun festival yürüyüşü Londra ve Dublin’de devam ediyor

Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği, başrollerini Murat Kılıç ve  Nihal Yalçın'ın paylaştığı geçen yılın çok konuşulan kısa filmlerinden Stiletto, festival yolculuğuna Londra ve Dublin’de devam ediyor. Can Merdan Doğan 32. Ankara Film Festivali’ndeki ödül konuşmasında;  "Bu filmi en çok babamın izlemesinden korkuyordum. Babam "Aferin oğlum, toplumsal bir meseleye parmak basmışsın, dedi. Evet bu bir toplumsal mesele, yaşasın queer sinema", demişti.

Google Haberlere Abone ol
Stiletto’nun festival yürüyüşü Londra ve Dublin’de devam ediyor

Yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği ve Almanya-Türkiye ortak yapımı olan film, Cuma günü Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’da başlayacak ve BAFTA (İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi) yeterliğine sahip olmasıyla da dünyanın önde gelen kısa film festivallerinden sayılan Londra Kısa Film Festivali’nde seyirciyle buluşurken, Şubat ayında da İrlanda’nın en önemli film etkinliklerinden Dublin Uluslararası Film Festivali’nin uluslararası yarışmasında en iyi film ve seyirci ödülleri için yarışacak.

Stiletto’nun festival yürüyüşü Londra ve Dublin’de devam ediyor

Geçtiğimiz Kasım ayında 32. Ankara Film Festivali’nde En İyi Kısa Film seçilen, 22. İzmir Kısa Film Festivali’nde de İkincilik Ödülü’nün yanı sıra En İyi Oyuncu Ödülü’nü kazanan film; arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını anlatıyor. Kara komedi türündeki Stiletto’da, Murat Kılıç ve Nihal Yalçın başrolleri paylaşıyor.

Stiletto’nun festival yürüyüşü Londra ve Dublin’de devam ediyor - Resim : 2

Can Merdan Doğan 32. Ankara Film Festivali’ndeki ödül konuşmasında;  "Bu filmi en çok babamın izlemesinden korkuyordum. Babam "Aferin oğlum, toplumsal bir meseleye parmak basmışsın, dedi. Evet bu bir toplumsal mesele, yaşasın queer sinema", demişti.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin